ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DİSK, eylem planını açıklayacak

DİSK, eylem planını açıklayacak
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.13
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.13

Çevrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak ile yönetim kurulu üyeleri Gaziantep’e geliyor. DİSK Bölge Temsilcisi Subaşı, sendika olarak sorunların çözümü için bu hükümetten ümitlerini kestiklerini belirterek, bundan sonra eylem günlerinin başlayacağını açıkladı.

DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, ülkede yaşanan ekonomik krizin boyutları gün geçtikçe toplumun tüm kesimlerini etkilediği gibi, çalışanlar üzerinde daha büyük bir yıkım ve depreme neden olduğunu ifade etti. Subaşı, yaşanılan işsizlik, yoksulluk ve ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılar ve örgütlenmenin önündeki engellerle işçi sınıfının içinde bulunduğu zor koşulların aşılması gerektiğini belirterek, “DİSK tarihinden gelen sendikal anlayış gereği bu ülkeyi yönetemeyen idarecilere yönelik sorunların çözümlenmesi konusunda bir takım kararlar alır.

Bugünkü DİSK yönetimi de bunu yapmıştır. Alınan kararlar doğrultusunda DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak ve yöneticiler bugün şehrimizde bir araya geliyor. Üyelerin sorunları dinlenip bazı kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesinden sonra akşam bir toplantıyla ileriye dönük yapılacak eylem takvimleriyle ilgili açıklama yapılacak” dedi. DİSK toplantısının bugün Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda saat 17.00’de başlayacağını söyleyen Subaşı, sonbaharda yapılacak eylemlerle ilgili olarak bilgi verileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *