ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DİSK, CHP’ye küskün değil

DİSK, CHP’ye küskün değil
YAYINLAMA: 07 Haziran 2021 / 15.40
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2021 / 15.40
Kamuoyunda DİSK ile CHP’nin arasının açık olduğu şeklinde söylentiler dolaştığını ifade eden DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, sendika olarak bugüne kadar öldüğü gibi bundan sonra da solun iktidar olması için destek vereceklerini açıkladı.

Subaşı, ülkenin içinde bulunduğu sorunlardan kurtarılması gerektiğini belirterek, “Kayıt dışı ekonomi, işsizlik alabildiğine artıyor. Bu sorunların üstesinden gelecek, çözüm üretecek, çalışanların haklarını savunacak tek parti CHP’dir.

Kolaylıkla hesap sorabileceğimiz milletvekili adayları yine CHP’dedir. Halkın içinden gelen milletvekillerine her türlü sorunumuzu rahatlıkla iletip çözüm isteyebileceğiz. CHP iktidar olduğunda işsizliği önlemesini, gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermesini, asgari ücreti iyileştirmesini çalışanların sorunlarına kalıcı çözüm getirmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmeler önündeki engellerin kaldırmasını istiyoruz. Sendikalar son yıllarda giderek kan kaybediyor. Sendikalı ve sigortalı işçi sayısında hızlı bir düşüş var. Kayıt dışı ekonomi mutlaka önlenmeli” dedi. Ülkenin sosyal demokratlar tarafından yönetilmesini istediklerini söyleyen Subaşı, CHP'ye 1970'den bu yana destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *