ANASAYFA arrow right Dünya

Dışişleri'nden Pentagon'a: Sözcü saçmalamaya devam ediyor

Dışişleri'nden Pentagon'a: Sözcü saçmalamaya devam ediyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına yanıt verdi: Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam etmiş.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına yanıt verdi: Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam etmiş.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Rob Manning'in, YPG'li Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin'i "General Mazlum" olarak tanımlamasıyla ilgili açıklama yaptı.
Sözcü Hami Aksoy, ABD-Türkiye arasında gerçekleştirilecek çalışma gruplarına ilişkin, "Suriye-Menbiç konularının ele alınacağı ilk toplantı 8-9 Mart tarihlerinde Washington'da yapılacak" diye konuştu.
Pentagon Sözcüsü'nün açıklamalarına da değinen Aksoy, "Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam ediyor. PYD/YPG'nin PKK bir parçası olduğu ortaya konuldu" ifadelerini kullandı. Hami Aksoy, "Salih Müslüm hangi ülkede bulunursa bulunsun peşinden koşmaya devam edeceğiz" diye de ekledi.
"19 Mart'ta Washington'da görüşülecek"
Aksoy, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Şubat ayındaki Ankara ziyaretinde Türkiye ile ABD arasındaki görüş ayrılıklarını gidermek kurulması kararlaştırılan mekanizma kapsamındaki Suriye konulu çalışma grubunun ilk toplantısını 8-9 Mart tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington'da yapacağını açıkladı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesinin neticesinde ortaya çıkan ortak mekanizma ve çalışma grupları çerçevesinde Türkiye'nin ABD'den beklentilerinin belli olduğunu vurgulayan Aksoy, "PYD/YPG'nin silahlarını teslim etmesini istiyoruz. 8-9 Mart'ta yapılacak toplantıda bu konular tekrar ele alınacak. Suriye, Suriye'deki gelişmeler, Menbiç tekrar ele alınacak" diye konuştu.
Aksoy, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile 19 Mart'ta Washington'da görüşeceğini açıkladı.
"Çekya kararı terörle mücadeleye aykırı"
Aksoy, eski PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim'in Çekya'da serbest bırakılmasının ardından Berlin'de görülmesiyle ilgili olarak, "Çek mahkemesinin kararı terörle küresel mücadeleye de aykırıdır. Bu konunun takipçisiyiz. Salih Müslim hangi Avrupa ülkesinde olursa olsun her ülkede bu yönde girişimlerimiz sürecek" diye konuştu.
"İdlib'de 9 ayrı kamp kurulacak"
Aksoy, "Türkiye Afrin harekatı kapsamında sivil kayıpların yaşanmaması için ve oradaki sivillere yardım için nasıl çalışmalar yapıyor?" sorusu üzerine, "Biz harekatın başından beri sivillerin zarar görmemesi için büyük çaba sarf ediyoruz. İnsani yardım faaliyetlerimizi de ara vermeden sürdürmeye gayret ediyoruz, insani yardımları düzenli olarak bölgeye sevk ediyoruz. Örneğin Kızılay ve AFAD, İdlib ve Fırat Kalkanı harekatı bölgesinde 170 bin kişi kapasitesinde kamp kurulması konusunda çalışmalara başlamış vaziyette" dedi.
Kızılay ve AFAD'ın İdlib ve Fırat Kalkanı harekatı bölgesinde kamp kurmak için hazırlık yaptığı merkezlerin Azez, Elbil, Tugli, Teleffer, Naddah, Bardaklı ve Maşad Rufi kırsalları olduğu bildirildi. 9 ayrı merkezde kurulması planlanan bu kampların toplam kapasitesinin 170 bin kişi olması öngörülüyor. (PT) bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *