ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Dışardan bitirme imtihanlarında ders başına 400 lira harç ödenecek

Dışardan bitirme imtihanlarında ders başına 400 lira harç ödenecek
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 13.27
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2020 / 13.27
Dışarıdan bitirme imtahanlarına girecek öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuruları 1 Mart Pazratesi günü başlıyor. Bu arada ortaokul ve liselerde bu yıl dışarıdan bitirme imtahanlarına girecek öğrencilerin merkezi sistemle imtahan edilecekleri dersler ve imtihan tarihleri belli oldu.

Yetkililer imtahanlara girecek öğrencilerden her ders için 400 lira harç alınacağını açıkladılar. Ortaokullarda Fen Bilgisi Matematik ve Sosyal Bilgiler, Liselerde ise Tarih, Coğrafya, Matematik derslerinin dışarıdan bitirme imtahanları merkezi sistemle yapılacak.

Ortaokullar Fen Bilgisi dersini imtahanları 15 Haziran’da, Sosyal Bilgiler dersinin imtahanı 16 Haziran'da, Matematik dersinin imtihanı da 18 Haziranda yapılacak. Bu derslerin Eylül dönemi imtihanları da sırasıyla 1 Eylül, 2 Eylül ve 3 Eylül tarihlerinde olacak. Liselerde ise Tarih dersinin imtihanları 15 Haziran'da, Coğrafya dersinin imtihanları 16 Haziran’da ve Matematik dersinin imtihanı da 18 Haziran'da yapılacak Söz konusu bu derslerin Eylül dönemi imtihanları ise sırasıyla 1 Eylül, 2 Eylül ve 3 Eylül tarihlerinde olacak.

Bu arada, dışarıdan bitirme imtihanlarına girecek öğrenciler 1-31 mart tarihlerinde Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edecekler. Milli Eğitim Müdürlükleri müracaat dilekçelerini okul müdürlüklerine havale edecekler. Okul müdürlükleri, okul dışından bitirme imtihanlarına girme şartlarını taşıyan adaylara başvuru formu doldurtup kayıtlarını yapacaklar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *