ANASAYFA arrow right Ekonomi

Dış borç 2 saatte 192 milyar arttı

Dış borç 2 saatte 192 milyar arttı
YAYINLAMA: 01 Aralık 2021 / 15.34
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2021 / 15.34
Dolar, Erdoğan'ın son açıklamalarıyla 13,96'ya kadar çıktı.

Öztrak, 'Erdoğan ile yapılan müsamere dış borç yükünü sadece 2 saatte 192 milyar lira artırdı' paylaşımı yaptı.

Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçime kadar “ciddi manada faiz düşüşü” açıklaması sonrasında 13,96 seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Türk Lirası hafta başından bu yana dolar karşısında en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam saatlerinde TRT canlı yayınında sarf ettiği, "Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz ve enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz" açıklamaları sonrası yeni bir rekorla 13,96 seviyesine kadar yükseldi. 14 sınırından dönen kur, gece boyu 13 liranın üzerinde dalgalanırken bu sabah saatlerinde 13,40-13,60 bandında değerleniyor.

Euro/TL ise 15,72 ile rekor tazeledikten sonra bu sabah 15,35-15,45 bandından işlem görüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının kurla ilgili kısmında, "Büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz ve biz bu sarmaldan çıkacağız. Kur-faiz spekülasyonu ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu spekülasyonu ancak biz engelleriz. Artık cari açık verip bu açığı dış borçla finanse eden değil, döviz kazanıp cari fazla veren ekonomi olma hedefiyle hareket ediyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak canlı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, “Faizi şu anda düşürüyoruz, enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz.” dedi.

TRT yayınında konuşan Erdoğan “Biz inşallah seçim öncesine kadar ciddi manada bu faizin düştüğünü ve bu kuru tetikleyen faizin düşüşüyle kurda da olumlu bir iyileşmenin olduğunu göreceğiz. Buna enflasyon da dahil” ifadelerini kullandı.

Faizin zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptığını ifade eden Erdoğan, yeni politikayla sıcak para çıkışıyla yükselen kur ve enflasyonun yeni faiz artışlarının getirdiği sarmala son verdiklerini belirtti. Erdoğan “Döviz manipülasyonlarıyla bizi zayıflatmak artık mümkün değildir" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *