ANASAYFA arrow right Güncel

Direkçi Pazarı esnafı yeni bir yer istiyor

Direkçi Pazarı esnafı yeni bir yer istiyor
YAYINLAMA: 28 Nisan 2021 / 20.48
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2021 / 20.59
Uzun yıllardan beri Gaziantep halkına hizmet eden Direkçi Pazarı esnafı, yeni bir yer talebinde bulunuyor. Esnaf, “Şahinbey Belediyesi, buradan yol geçireceği için çıkmamızı istiyor, biz çıkmayalım demiyoruz, sadece bir yer göstersinler, oraya taşınalım, yeter ki bizi mağdur etmesin” dedi.

40 yıldan beri Direkçi Pazarı’nda esnaflık yaptığını söyleyen Muzaffer Bozkurt, atadan, babadan kalma mesleği devam ettirdiğinin altını çizdi. “Şahinbey Belediyesi, imar değişikliği kapsamında yol geçeceğini söyleyerek, esnafı çıkartmak istiyor, biz çıkmayalım demiyoruz, sadece bir yer versinler, yeter ki 40-50 esnafı mağdur etmesinler. Yer konusunu daha önce ilgili yerlere ilettik, ama hiçbir ses seda çıkmadı” ifadelerini kullandı.

Nereye gittiysek kapılar yüzümüze kapandı

Mustafa Taşdemir, “Büyükşehir Belediyesi bir yıl önce boşaltmamız için tebligat gönderdi. Bir yıldan beri esnaf ile bu sorunu çözmek için çalmadık kapı, gitmedik kurum kalmadı. Nereye gittiysek kapılar yüzümüze kapandı. 1979 yılında beri esnaflık yapıyoruz. İşimizi yapabileceğimiz bir yer, adres göstersinler biz de çıkalım, çıkmayalım demiyoruz ki. Çünkü ana yollarımız kapandığından ürün indirip yüklemede sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Talebimiz; sadece yer göstersinler, çıkalım

Taşdemir, “Bizi yer konusunda Oğuzeli Belediyesi’ne yönlendiler, görüştük, ‘Yer bulun size yardımcı olalım’ dediler. Körkün sanayisi civarında iki yer bulduk, ancak Oğuzeli Belediyesi ‘Bu yerlerde vatandaş oturuyor, vergisini ödüyor, dolayısıyla bir şey yapamayız, siz muhatap olun, gerekli çalışmaları yapalım’ dedi. Ama belediyenin çözemediğini bizler nasıl çözelim? Talebimiz sadece yer göstersinler, çıkalım” açıklamasını yaptı.

Direkçi Pazarı’nın yıkılacağından dolayı ne yapacaklarını bilmediklerini ifade eden Mustafa Taşdemir, “Direkçi Pazarı olarak, çok uzun yıllardan beri Gaziantep halkına hizmet veriyoruz ve baba mesleğimizi devam ettiriyoruz. Buradaki dükkanların tümünü herkes kendi emekleriyle yapmıştır. Geçen yıl boşalmamız için tebligat gönderildi, lakin pandemi ortaya çıkınca yıkım kararını durdurmuşlardı, ama yeniden yıkmaya karar verdiler. Zabıtalar, iş yeri ruhsatı istiyor, 50 yıldan beri iş yeri ruhsatı istenmiyordu da şimdi neden isteniyor? Gerekirse ruhsatımızı alırız. Her şeyi dört dörtlük yerler istemiyoruz, sadece yer göstersinler, alt yapısını yapsınlar, gerisini kendimizi hallederiz” değerlendirmesinde bulundu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *