ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Dinlenme tatiline uymayan iş yerleri cezalandırılacak 

Dinlenme tatiline uymayan iş yerleri cezalandırılacak 
YAYINLAMA: 03 Şubat 2021 / 13.37
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2021 / 13.37
Lokanta, hamam, baklavacı, dondurmacı, kıraathaneler öğle vakti açık olacak

Şehrimizde uygulanmaya başlayan öğle tatili dinIenmesi bazı esnaf grupları tarafından yanlış anlaşıldığından devamlı olarak gazetemiz aranarak uygulamanın nasıl yapılacağı soruluyor. Gazetemizi ziyaret eden esnafın çoğalması üzerine konunun üzerine yeniden eğildik, öğle dinlenmesi kanununu inceleyerek yasanın maddelerini aynen açıklamaya karar verdik.

Bize gelen yakınmalarda bir bakkalın öğle vakti işyerini kapattığı, komşusunun çalıştığı, kasaplardan bazılarının açık bazılarının kapalı bulunduğu yolunda idi. Diğer esnaflar da durumu kesin olarak öğrenmek istiyordu. Kanun maddesini aşağıda veriyoruz:

Öğle dinlenme si müddeince işyerleri kapalı kalır ve işçiler gider.

Garaj, akaryakıt istasyonları gibi seyriseferle ilgili olan işyerlerinin duru mu ayrıca encümen tarafından kararlaştırılır. Bu müesseselerin dinlenme süresince kapalı Kalmaları mecburiyeti yoktur.

Kanunun uygulanmasıyla ilgili olarak açıklama istediğimiz ilgililer, baklavacı, dondurmacı, ekmek fırını, lokanta, otel, kahvehane, kıraathane gibi yerlerin temel gıda maddelerini satmaları dolayısıyla kapatılmaması gerektiğini, bildirerek zaruri gıda maddesi satışı yapmayan yerlerin saat 12.30 ile 13.30 arasında mutlaka kapatılması gerektiğini bildirdiler. Yasaya uymayanların cezaIandırılacağını vurguladılar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *