ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dillere destan ziyafetler

Dillere destan ziyafetler
YAYINLAMA: 12 Ocak 2022 / 14.05
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2022 / 14.05
Gaziantep’te Gaziantep Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan Sanayi Konseyi toplantısına katılanlar için Tuğcan otel ve Kavaklık Baro Lokali’nde verilen yemek dillere destan oldu.

Menünün kutnu kumaşına basılı Tuğcan Otel’deki yemekte kuş sütü eksikti.

Tuğcan Otel’de verdi akşam yemeğine Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu AK Partili milletvekili Fatma Şahin, Ahmet Uzel, Necati Çetinkaya ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

Akşam saat 8:30’da başlayıp gece saat 1:30’a kadar süren yemekte kuzu çevirmenin yanı sıra ekşili ufak köfte, mumbar, içli köfte, yeşil erikli sarma, kebap çeşitleri, baklava, dolma, şöbiyet vardı.

Menüye kutnuya bastılar

Tuğcan Otel’de konuklara verilen ziyafet için ilginç fikirler düşünülmüştü. Masallara kutnu kumaşından örtüler açılırken, akşamın menüsü de küçük peçete büyüklüğündeki rengarenk kutnulara basılmıştı. Yabancı konuklar bu ilginç ortamdan ve birbirinden lezzetli Gaziantep yemeklerinden büyük keyif aldı. Konuklar Gaziantep Sanayi Odası’nın organizasyonunun mükemmelliğinden övgüyle söz ettiler.

Baro Lokali yemeği sakin geçti

3 Mayıs cumartesi günü saat 2:30’da sona eren Sanayi konseyi toplantısına katılanlar için baronun Kavaklık’taki lokalinin bahçesinde bu kez açık büfede ziyafet vardı. Burada karışık ızgara, lahmacun, firik pilavı ve baklava çeşitleri yer aldı.

Baro lokalinin bahçesindeki açık büfe ziyafetinde seyyar şerbetçi yemek masalarının arasında dolaşarak Gaziantep yöresine özgü bir içecek olan meyan şerbeti dağıttı. Konuklar, meyan şerbetini değişik bulduklarını söylediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *