ANASAYFA arrow right Yaşam

Dilenciler, önemli bir sorun olmaya başladı 

Dilenciler, önemli bir sorun olmaya başladı 
YAYINLAMA: 21 Şubat 2021 / 19.10
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2021 / 19.10
Kırmızı ışıklardaki dilenciler kentin en önemli sorunu olmaya başladı. Neredeyse kent merkezindeki her ışıkta bir dilenciye rastlıyorsunuz. Bu durum karşısında sitem eden sürücüler, ‘buna bir çözüm bulunmalı’ yorumunu yaptı.  

Caydırıcı bir ceza yok 

Kentin birçok noktasını mesken haline getiren dilencilerin yeni adresi her zamanki gibi kırmızı ışıklar oldu. Özellikle trafik yoğunluğunun olduğu yerleri tercih eden dilenciler, adeta kazaya davetiye çıkarıyorlar. Zabıta ekipleri, duyguları istismar eden bu kişilere karşı gece-gündüz mücadele etmesine rağmen bu sorunun önüne bir türlü geçilemiyor. Yakalanan dilencilere sadece Kabahatler Kanunu'na göre çok az bir para cezası yazılırken, öyle caydırıcı bir kanunun bulunmadığının altı çiziliyor. 

Sürücüler artık bir çare bulunmasını istiyor 

Sürücülerin başı kırmızı ışıktaki dilenciler dertte. Neredeyse kent trafiğinin yoğunun olduğu yerlerde mutlaka bir dilenciye denk geliyorsunuz. Kimisi kucağında bir bebek ile kimisi kötü bir elbise kimisi de yanında küçük çocuklarla duyguları istismar edip para alma derdinde. Bu durum karşısında çaresiz kalan sürücüler ise bu soruna artık bir çare bulunmasını istiyor. Fatma Karabacak  

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *