ANASAYFA arrow right Ekonomi

Dijital ödeme devleri hâlâ Türkiye'de yok

Dijital ödeme devleri hâlâ Türkiye'de yok
YAYINLAMA: 26 Nisan 2020 / 18.57
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2020 / 18.57
Koronavirüsle birlikte dijital ödemeler tavan yaptı.

Türkiye’de sadece mart ayında temassız kartla yapılan ödeme üç kat artarak 86 milyon adede yaklaştı. İnternetten kartlı ödeme tutarı da yüzde 19 yükselerek 16,5 milyar TL’ye ulaştı. Dünyaca yaygın ApplePay, GooglePay, PayPal gibi devler ise BDDK’nın düzenlemelerine uyum sağlamak için gerekli yatırımı yapmadı. Rekabetten de kaçınarak, 1 trilyon TL büyüklüğe ulaşan Türkiye pazarından pay alamadılar.

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi, birçok alışkanlığı da değiştirerek yeni bir dünya düzenini beraberinde getiriyor. Bunlardan biri de şüphesiz ödeme usulleri alanında gerçekleşiyor. Salgın başladığından beri “bulaşıcılığa karşı tedbir olarak” nakit kullanımı hızla geriliyor. Temassız ödeme, internetten alışveriş, cihaz ve işletim sistemi tabanlı ödeme metotları daha fazla öne çıkmaya başlıyor. Ancak ülkemizde ApplePay, SamsungPay, GooglePay, PayPal gibi çözümler, bazı sebeplerden dolayı hâlâ kullanılamıyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye'nin gerek internet erişimi gerek akıllı telefon sahipliği açısından dünya ortalamasının üzerinde yer aldığını belirterek “Genç nüfusa sahip ülkemizde; temassız kart, temassız terminal ve temassız ödeme oranı ile internetten yapılan kartlı ödemelerin oranı hızla yükseliyor. QR kodlu ödemeler hayatımıza girdi. Mobil ödeme çözümleri sunan kurumlar için oldukça ideal pazarız. Buna rağmen Türkiye'deki bankalardan aldığımız kartlarla ApplePay, SamsungPay, GooglePay gibi çözümleri kullanarak mobil ödeme yapamıyoruz” dedi.

Bu tarz şirketlerin yeni bir pazara girerken o ülkenin hukuki düzenlemelerine uyum sağlaması gerektiğine dikkat çeken Soner Canko “Ülkemizde de düzenleyici kurumlar, tüketicilerin bilgilerinin güvenliğini sağlayacak çeşitli ön koşulların yerine getirilmesini istiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu; ödeme hizmetleri alanında faaliyette bulunmak isteyen kuruluşlardan, Türkiye'de gerçekleşen işlemler için bilgi sistemlerini yurt içinde tutmalarını talep ediyor. Bu durum, yeni yatırım maliyetleri doğuracağı için geri adım atıyorlar. Hatırlayacaksınız; PayPal, teknik olarak mümkün olmasına rağmen sistemlerini yurt içine getirmeyi tercih etmemiş ve BDDK'dan gerekli izni alamamıştı. 2016'da Türkiye'deki operasyonlarına ara vermek durumunda kaldı. Benzer şekilde Apple, iPhone'lardaki NFC çiplerini, üçüncü parti uygulamaların kullanmasına izin vermiyor. Bu sebeple bankalar, mobil temassız ödeme çözümlerini, iPhone sahiplerinin kullanımına sunamıyor. ApplePay, kendi platformlarına eklenen kartlarla yapılan ödemelerde bankalardan işlem başına belirli yüzdelerde ücretler de alıyor. Bu durum, bankaların çok istemeyeceği bir iş modeli. Tüketici fiyatlarının da artmasına yol açıyor. Bu yaklaşımlar iş birliği imkânlarını daraltıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *