ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Difteri’den üç çocuk hastaneye yatırıldı 

Difteri’den üç çocuk hastaneye yatırıldı 
YAYINLAMA: 18 Ağustos 2020 / 19.10
GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2020 / 19.10
Anneler dikkat…

Difteri nasıl anlaşılır sorumuza Çocuk Hastanesi başhekimi şöyle cevap verdi: “Ses kısılır, yüksek ateş görülür, çocuk öksürürken havlar gibi ses çıkarır...”

Şehrimizde difteri vakalarına rastlanmaya başlandı. Son bir hafta içinde difteriye yakalanan üç çocuk, çocuk hastanesine yatırıldı, tedavi edilerek taburcu edildi. Konuyla ilgili olarak bilgi terine başvurduğumuz Çocuk Hastalıkları hastanesi baştabibi Orhan Menetlioğlu şunları söyledi:

“Difteriye yakalanan çocuklar derhal doktora götürülmeli ve hastaneye yatırılmalıdır. Anneler, babalar çocuklarını daha doğum sonrasında bu ve buna benzer diğer hastalıklara karşı aşılatmalıdır. Sık sık hastanelerimize getirerek veya özel doktorlarına götürerek sağlık muayenelerinden belirli zamanlarda geçirmelidirler. Aksi takdirde vahim sonuçlar doğabilir. Aşısını normal yaptıran ve sağlık muayenelerinden geçirilenler için hiçbir şey söz konusu değildir.”

Hastalığın vatandaşlar tarafından nasıl tanınacağını sorduğumuzda da Dr. Menetlioğlu açıklamasına devamla:

“Ses kısılır, yüksek bir ateş görülür. Çocuk öksürürken havlar gibi ses çıkarır. Bademciklerde ve boğazda kirli beyaz renkte bir zar görülür. En iyisini ve doğru sunu elbette ki doktor bilir. Böyle bir durumdan şüphelenildiği an derhal doktora veya hastaneye başvurulmalıdır. Hastalığın neler yapacağını elbette herkes tahmin eder” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *