ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DHM’de saltanat sürüyor

DHM’de saltanat sürüyor
YAYINLAMA: 29 Eylül 2021 / 13.03
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2021 / 13.03
Devlet Hava Meydanları’nın sorumluluğunda olan havaalanlarının bakımsız olduğuna dikkat çeken seyahat acentaları yetkilileri, soruna ilgisiz kalındığını vurguladı. Acentancılar, Diyarbakır’da düşen uçağın sorumluluğunun önemli bir kısmının da DHM yetkililerine ait olduğuna dikkat çekti.

Bir KİT kuruluşu olan DHM'nin yöneticilerinin vurdumduymaz bir politika izlediğini belirten TURSAB GAB BYK Başkanı Cihat Gürüz, uçakların havalimanına inememesinin ve havalimanlarının teknik araç gereç ve cihaz eksikliğinden dolayı meydana gelen uçak kazalarından yüzlerce insanın ölümüne ve THY’nin zarar etmesi-ne kurumun başındakileri ilgisiz kalmakla suçladı.

TURSAB GAB BYK Başkanı Gürüz, uçak kazalarının önemli bir bölümünden DHM’nin sorumlu olduğuna dikkat çekerek, havalimanlarına hiçbir bakım, yenileme, çağın teknolojilerinin kullanılması gibi bir gayret içerisinde olunmadığına dikkat çekti. Havaalanlarının yetersiz kaldığını ve uçak inmeyen limanlarda ILS cihazı varken yoğunluk yaşayan havalimanlarında bu cihazın olmamasının sorumlusunun da yine DHM olduğunu açıkladı.

DHM’nin paralan toplayıp yan gelip yattığı ve hiçbir olumsuzluktan kendini sorumlu hissetmediği görüşünü savunan Gürüz “DHM yetkilileri yaşanan olumsuzluklara karşı duyarsız kalarak vurdum duymaz bir politika izliyor. Böyle bir kurum olamaz. Yüzlerce insan havalimanlarının yetersizliği ve cihaz eksikliği yüzünden canını kaybediyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *