ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Devletin maaşını hak etmeyenler var

Devletin maaşını hak etmeyenler var
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 20.19
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 20.19

Vali Erhan Tanju, resmi daire müdürleri ve bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri ile muhtarların katıldığı toplantıda, kamu çalışanlarının dikkatini çekerek, “Herkes devletten aldığı maaşın hakkını vermelidir. Devletten maaşını alan, ancak çalışmayanların üzerine titizlikle gidilecektir. Bazıları aldığı maaşı hak etmiyor. Paranın yerinde harcanıp harcanmadığı konusu bizim için önemli” dedi.

Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Vali Tanju’nun başkanlık ettiği toplantıda çeşitli sorunlar tartışıldı. Halep-Gaziantep arasındaki ilişkilerin gelişmesi için kendi branşıyla ilgili her kurumun karşılıklı gezi düzenlemesini isteyen Tanju, “Milli Eğitim Müdürümüz gidip geldi. Bunları diğer müdürlerin de yapması gerekir” dedi.

Halep-Gaziantep arasında ne gibi hizmetler yapılabilir. Ha-lep’in kültürel ve mimari yapısından faydalı bilgiler edindik. Aynı şekilde biz de onlara bazı konularda yardımcı olabiliriz” dedi.

Ağaçlandırma konusuna da değinen Tanju, son 1.5 yılda Dülükbaba’nın alanı kadar bir alanı ağaçlandırdıklarını ifade ederek, “Nurdağı bölgesi ağaçlandırılmış oldu. Böylece erozyon tehdidi bir nebze olsun azaldı… Bunun yanı sıra yaz mevsimi geliyor. Orman yangınlarına karşı duyarlı olup, vatandaştan uyaralım” diye konuştu. Vali Tanju, akaryakıt bağlantılarına değinerek, bakanlık tarafından hazırlanan resmi yazının gereğine uygun işlem yapılmasını, fatura konusunda dikkatli olunmasını

“Akaryakıt ihalesini kim kazanırsa kazansın o firmadan fatura isteyeceksiniz. Yalnız ihaleyi kazanan firmanın faturasını değil, firma akaryakıtı kimden almışsa onun faturasını da isteyeceksiniz. Bu fotokopi olabilir, aslı olabilir. Bunu Valiliğe getireceksiniz. Amacımız kaçak yakıtın önüne geçmek” diye konuştu.

Devlet Hastanesi Acil Servisi hakkında bilgi isteyen Vali Tanju, hastane yetkililerinden sorunları yazılı olarak bildirmelerini istedi. Acil servis inşaatının 1 ay içerisinde bitirilerek, vatandaşın hizmetine gireceğini belirten yetkililer, en fazla sıkıntının psikiyatri hastalan ile kimsesiz hastalar olduğunu belirtti. Akli dengesi yerinde olmayan kişileri hiçbir kurumun kabul etmediğini ifade ederek validen yardım istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *