ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Devlet yaşama hakkını güvence altına almalı”

“Devlet yaşama hakkını güvence altına almalı”
YAYINLAMA: 28 Eylül 2020 / 14.57
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2020 / 14.57
CHP Gaziantep il teşkilatı "9. Adalet ve Demokrasi Haftası" dolayısıyla sömürgeye, savaşa, çıkarcıya, vurguncuya, gerici yobazlara karşı mücadele verirken çanından olan Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Bahriye Uçok, Onat Kutlar, Turan Dursun, Musa Anter, Ahmet Taner Kışlalı gibi teröre kurban verilen aydınlar anılıyor.

CHP’liler öldürülen aydınlara anmak amacıyla bugün Demokrasi Meydanı, Balıklı Parkı ve Maarif Kavşağı’na stant kurup, bildiri dağıtacak. CHP İl Başkanı Metin Çelikel, Türkiye gibi birçok ülkenin terörden çok çektiğini ve ağır bedeller ödediğini ifade ederek, terörün olduğu yerde özgür yaşamdan, anayasadan, sosyal hukuk devletinden, demokrasiden, bağımsız yargıdan, insan haklarından söz edilemeyeceğini söyledi. Terörün hüküm sürdüğü ülkelerde yasalar kağıt parçalarından, parlamentolar taş yığınlarından başka bir şey ifade etmeyeceğini hatırlattı.

Çelikel, “Teröre karşı insanlığın ve devletin tek amacı olmalıdır. Çok yönlü kışkırtmaların tuzağına düşmeden, terörsüz özgürlüğü, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi kurmak, sağlıklı yöntemleri ve kalıcı çözümleri oluşturmak zorundayız. Devletin en önemli görevlerinden biri de yurttaşlarının düşünce, örgütlenme ve yaşama hakkını güvenceye almaktır. Amaç, düşünenlerin vurulmaması, vurulanların unutulmaması, bu eylemi yapanların cezalandırılmasıdır. Ne yazık ki ülkemizde yıllardır siyaset yapan demirbaş politikacılar masum insanların kanıyla sulanmış basamaklara basa basa iktidarda kalmayı başardılar” dedi.

Geçmiş cinayetleri kolay unutan bir toplumun, bundan sonra dökülecek kanların da sorumluluğuna ortak olacağını ifade eden Çelikel, “Demokratik bir is için en büyük tehlike yolsuzluklara, vurgunlara, karanlık cinayetlere ve haksızlıklara karşı kamuoyunun duyarlılığını yitirmesi ve gereken tepkiyi koyamamasıdır. İnsanların, düşünceleri ve masum halkların emperyalist çıkarlar uğruna öldürülmesi, öldürülenlerin unutulmaması için özgürlüğe evet teröre hayır diyoruz”  şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *