ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Devlet ve millet el ele verince huzur gelir, aşılmayacak engel yoktur” 

“Devlet ve millet el ele verince huzur gelir, aşılmayacak engel yoktur” 
YAYINLAMA: 08 Mart 2021 / 13.39
GÜNCELLEME: 08 Mart 2021 / 16.24
“Halka hizmette kamuoyu oluşturan basına minnettarız"

Devlet politikası olarak da benimsenen, şehrimizde bu yıl açılmış bulunan okul yaptırma kampanyasının ilk verimi elde edildi. Vali Fikret Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şebabettin Balkan ve Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'un himayelerinde yaptırılacak olan üç ilkokulun temeli dün törenle atıldı. Sigorta hastanesi arkasında yaptırılan ilkokulun temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan:

“Bugün geleceğin genç kuşaklarını yetiştirecek bir eğitim kurumunun temelini atma sevincini yaşıyoruz. Ulu önderimiz Atatürk öğretmenlerden yurdun, hür, bağımsız ve medeniyet yolunda ilerleyen gençler yetiştirmesini istemiştir. Okullarımız insana değer veren, ailesine topluma bağlı insanlar yetiştirecektir. Köprü, cami gibi hayır yerleri yaptırmak büyük hayırdır. En büyük hayır ise okul yaptırmaktır. Hayırları işleyecek insanları okullar yetiştirir.

Yurtta özgürlük ve bağımsızlığı eğitim getirir. Toplumun kalkınmasının anahtarı eğitimdir. Gazianteplilerin yardım ve hamiyetleriyle çevresine ışıklar saçacak olan okullarımız kısa sürede tamamlanarak hizmete girecektir.”

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ise: “Devlet ve millet yüce bir kuvvet olarak ülkeyi oluşturur. Devlet ve millet el ele, iç içe olunca huzur gelir. Bugün temelini attığımız üç ilkokulu milletçe el ele vererek kısa sürede yükselteceğiz. Eğitime hizmet, faziletlerin en yücesidir. Gaziantepli hemşerilerime bu vesileyle bir kere daha teşekkür ederim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *