ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Devlet, KOBİ’leri desteklemeli”

“Devlet, KOBİ’leri desteklemeli”
YAYINLAMA: 29 Eylül 2020 / 14.03
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2020 / 14.03

Gaziantep’in KOBİ merkezi olmasına rağmen KOBİ kredilerinde çok az pay aldığını ifade eden Koçbank Kurumsal ve Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Halil Ergül, Gaziantep’in kredi desteğine ve teşvike ihtiyacının olduğunu belirtti. Ergül, mali sektörün rahatlamasının reel sektörü de rahatlatacağını vurguladı.

Ergül, “Devletin KOBİ’lere kredi vermesi lazım. Bir KOBİ merkezi olan Gaziantep kredi sisteminden çok az pay alıyor. Kredi ve teşvik imkanlarına ihtiyaç vardır. Biz banka olarak her türlü desteği yapıyoruz. Devletin de gerekli teşvikleri KOBİ’lere sağlaması lazım” dedi. Bankalarla ilgili yeni yasanın sektör açısından olumlu olacağını ifade eden Ergül, mali sektörün rahatlamasının reel sektöre de rahatlık c 'ireceğini ifade etti. Koçbank’ın çalışmalarını, piyasayı izlemek ve sanayicileri ziyaret etmek amacıyla gelen Koçbank Kurumsal ve Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ergül, GSO Başkanı Nejat Koçer’i ziyaret ederek Gaziantep sanayisi ve sanayicilerin durumuyla ilgili bilgi aldı.

GSO Başkanı Koçer de, Türkiye’nin yaşadığı kriz ortamında üretim veya pazarlamadan çok mali sektör ve bankacılıkla ilgili sorunların çözülemediğini ifade ederek, en kısa zamanda mali sektörle ilgili sorunların çözülerek, reel sektöre hak ettiği desteği vermesini beklediklerini söyledi. Üretimin desteklenmesi ve özellikle ihracata yönelen firmalarla yeni yatırım yapmak isteyen firmalara Koçbank’ın desteğinin devamını dilediklerini belirten Koçer, “Gaziantep kendi dinamikleri ve imkanlarıyla Ekim ayından bu yana enerji, üretim ve ihracat rakamlarında krizi büyük ölçüde aşmıştır. Ancak aşamadığı tek konu banka ve banka kredileri. Eğer bunu da aşarsak Türkiye’de 2002 yılında büyüme yaşanacak ve Gaziantep’in de bu büyümeye katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *