ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Devlet içinde devlet oldular

Devlet içinde devlet oldular
YAYINLAMA: 16 Kasım 2020 / 19.27
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2020 / 19.27

Susurluk mahkumu Korkut Eken’i savunan emekli generaller hakkında savcıların soruşturma açması istendi. Hukukun üstünlüğü ilkesinin yıpratılmak istendiğine dikkat çeken siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, bu kişilerin DYP çatısı altında siyaset yapmasının da dikkat çekici olduğunu vurguladı.

ANAP Şahinbey İlçe Başkanı Eyüp Sağlıcak, yargının kararına müdahalenin yanlış ve hukukun üstünlüğü ilkesine ay- kın olduğunu söylerken, Susurluk sanığı Korkut Eken’in yaptıklarının bilgileri dahilinde olduğunu ileri sürenlerin suça ortaklık ettiğini belirtti. Sağlıcak, “Yargı kararına rağmen Eken’in suçsuz olduğunu söyleyenlerin de yargılanması lazım. Çünkü mahkemeler Eken’i suçlu bulmuş ve mahkum etmiş. O zaman kendilerinin de bu işlerde parmağı var demektir. Birileri yargıyı etkilemeye çalışıyor, fakat bunda başarılı olamayacaklardır. Sağduyulu insanlar buna izin vermez” dedi.

Sağlıcak, “Susurluk’ta ismi geçenler devlet için çalışmış olabilirler, ama sonradan bunların kendi çıkarları için devleti kullandıkları ortaya çıktı. Böyle bir şeyi kimse tasvip edemez” diye konuştu. Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay ise yargının karar verdiği bir konuya müdahale etmenin doğru olmadığını ifade ederek, “Aslında Eken lehinde açıklama yapanlar, konu yargı sürecindeyken konuşsaydı. Niçin o zaman konuşmayıp şimdi bunları açıklıyorlar. Olayla ilgi yargı karar veriyor, sonra çıkıp ‘bu yanlıştır, yapılanlar bilgimiz dahilinde olmuştur’ deniliyor. Bu doğru değil. Üstelik açıklama yapanlar suç işliyor” dedi.

Korkut Eken’in, terörle mücadeleden değil, çete oluşturarak korkutmak, sindirmek, rant elde etmek suçundan yargılanıp mahkum olduğunu ifade eden Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi Başkanı Kemal Kaya, “Rütbesi, makamı, düşüncesi ne olursa olsun hukukun suç saydığı olaylardan veya eylemlerden herkes yargılanmalıdır. Korkut Eken, suç işlemiş ve mahkum olmuştur. Eken’in suçsuz olduğunu söyleyenler suça ortaklıklarını açıklamıştır. Savcılar gereğini yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *