ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Devlet hem soyuyor hem aldatıyor

Devlet hem soyuyor hem aldatıyor
YAYINLAMA: 03 Mart 2021 / 13.48
GÜNCELLEME: 03 Mart 2021 / 13.48
Yeni bir Devlet Memurluğu Sınavı’nın açılacak olmasının vatandaşı soymaktan başka bir amaç taşımayacağını belirten Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Kemal Kaya, yapılacak sınavın 3 yıl önceki DMS’yi kazanan ve hala atamalarını bekleyen 300 binin üzerindeki insanın hakkını gasp etmek olacağını bildirdi.

Hükümetin yeni bir DMS sınavı açmasına tepki gösteren BES Şube Başkanı Kaya, sınavın hükümetin vatandaşını soymak için uyguladığı politikalardan biri olduğunu belirtti. Kaya, “Yeni bir memurluk sınavı daha yapılacak. Önceki sınav üç yıl önce yapılmıştı. Bu sınava giren milyonlarca insandan 392 bin 539’u sınavı kazanmış ve bunların 72 bin 734'ünün ataması yapılmıştı. Şu anda 3 yıl önce girdiği sınav sonucu atamasını bekleyen 320 bin civarında insanımız var. Bu insanlarımızın ataması hala yapılmamışken, yeni bir sınav açılması bu insanlarımızın haklarına gasp etmek demektir. Bu kadar insan atama beklerken yeni bir sınavın daha yapılacak olması vatandaşı soyma politikasından başka bir şey olamaz” diye konuştu.

Kaya, bu sınavdaki tek amacın, sınava girecek herkesten kişi başına 25-30 milyon lira alma amacı taşıdığını söyledi ve “Bu devletin herhangi bir yerdeki açığını kapatmak için uyguladığı bir politika. İşsiz insanları umutsuzluğa sevk etmekten başka bir şey değil. İşsizliğin had safhada olduğu ülkemizde, insanlarımızın duygularıyla bu şekilde oynayanları şiddetle kınıyoruz. İşsiz insanlar şu anda 100 milyon liraya dahi çalışmaya razı. İşsizlik yüzünden intiharların olduğu, ailelerin yıkıldığı ülkemizde, vatandaşı sınav açıyoruz ve bu sınavı kazananları memur yapacağız diye kandırarak paralarını almak ve sınavı kazandıktan halde onların atamalarını yapmadan yeni bir sınav daha açmak, vicdansızlıktan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Memuriyet sınavının bazı rant çevrelerini de harekete geçirdiğini söyleyen Kemal Kaya, “Şimdi DMS hazırlık kursları açıldı. Sınava girerek bir iş sahibi olma umudundaki insanlarımız bu kurslara paralarını ve zamanlarını ayırıyorlar. Yani insanların hem duygularıyla oynuyorlar, hem de soyuyorlar. Madem memur ihtiyacınız var, neden 3 yıl önceki kazananları almıyorsunuz?” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *