ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Devlet Hastanesi poliklinik binası için Bakanlıktan 2 milyon liralık ödenek istendi

Devlet Hastanesi poliklinik binası için Bakanlıktan 2 milyon liralık ödenek istendi
YAYINLAMA: 22 Aralık 2020 / 13.23
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2020 / 13.23

Poliklinik binası hastaneden ayrılınca hastanede çalışma düzeni iyileşecek, vatandaşlar rahat rahat muayene olabilecek. 1972 yılında dernek aracılığıyla yapımına başlanan Devlet Hastanesi poliklinik binası inşaatı halâ tamamlanamadı. Zaman zaman yapılan girişimler ise inşaatın bitirilmesine yetmedi.

Yetkililer tarafından verilen bilgilere göre poliklinik inşaatının yüzde 9O'ı tamamlanmış durumda. Geriye çok az kalan inşaatın tamamlanması için Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığından 2 milyon liralık ödenek istendi. Poliklinik inşaatı ile ilgili rapor Bayındırlık Müdürlüğü mühendisleri tarafından hazırlandı.

Bilindiği gibi Devlet Hastanesiyle poliklinik hizmetleri iç içe olduğundan hastanede disiplin ve düzenin yanı sıra temizliğin sağlanması çok güç oluyor. İdare ile devamlı ilişkisi bulunan hastalar baştabibe evraklarını imzalatmak için hastaların bulunduğu salona girmek zorunda kalıyor. Bazı açıkgözler de fırsattan yararlanarak hastalarının yanına çıkmaya çalışıyor. Bu yüzden düzeni sağlamakla görevli elemanlarla hasta sahipleri arasında sık sık tartışmalar çıkıyor.

Yeni poliklinik binası tamamlandığı takdirde Devlet Hastanesi ilimizin tüm sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek hale gelecek. Vatandaşlar da rahatlıkla muayene ve tedavilerini yaptırabilecekler. Poliklinik inşaatı ödeneğinin kısa sürede gelmesi halinde inşaatın derhal tamamlanacağı ve poliklinik hizmetlerinin yeni binada devam edeceği bildiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *