ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Devlet Hastanesi Acil Servis hasta sayısı %100 artı

Devlet Hastanesi Acil Servis hasta sayısı %100 artı
YAYINLAMA: 23 Aralık 2022 / 17.22
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2022 / 17.22
Sağlık müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, devlet hastanesi acil binasının hizmete girmesiyle, hasta sayısında %100 oranında bir artışın yaşandığını söyledi.

Yıldırım, devlet hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, 750 yatak kapasiteli hastanenin üç milyonluk bir nüfusa hizmet verdiğini vurguladı. Bir süre önce hizmete giren acil servis ile birlikte hasta sayısında patlama yaşandığını belirten Yıldırım, “Hasta sayısındaki artış, daha önceki acil servisin yeterli şekilde hizmet vermesine, hastaların başka sağlık kurumlarını tercih etmesine bağlıyorum. 200-150 hastanın başvurduğu servise şimdilerde 450-500 hasta başvuruyor” dedi.

Devlet hastanesi başhekimi Dr. Necati Bilgin ise hastane bünyesinde bir kan bankası, 26 yatak kapasiteli bir yoğun bakım ünitesi ile 12 yatak kapasiteli ameliyathanenin kurulacağını kaydederek, şunları anlattı: “Diş ünitesi 24 saat verdiği hizmeti vermeye başladı. Devlet hastanesindeki fiziki şartları iyileştirmek için büyük bir çalışma başlattık. Yeni boşalan kadın doğum hastanesi bir protokolle devlet hastanesine devir edilecek. Bu binanın tahsisi ile yatak kapasitesi artacak, hizmetimiz daha kaliteli hale gelecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *