ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Devlet hastanelerinde artık galoş parası alınmayacak

Devlet hastanelerinde artık galoş parası alınmayacak
YAYINLAMA: 14 Kasım 2022 / 19.51
GÜNCELLEME: 14 Kasım 2022 / 19.51
Sağlık Bakanı, hastanelerde vakıf ve dernekler adına galoş parası adı altında ücret alınmasını yasakladı. Bakan, alınacak galoşların parasının hastane döner sermayelerinden karşılanmasını istedi.

Bakan, il valiliklerine gönderdiği genelgede, bazı hastanelerde hasta ziyaretçilerinden galoş bedeli adı altında para alındığının belirlendiğini kaydetti. Bakanla bağlı hastanelerde faaliyet gösteren vakıfların hastane dışında faaliyet göstermeleri ve sağlık hizmetleri için hiçbir ad altında para tahsil etmemeleri hakkında çeşitli genelgeler yayınladığını hatırlatan Bakan, vakıfların mevcut makine ve cihazlarını hastane idaresine aidat karşılığı devretmeleri talimatını verdi. Hastanelerde galoş parası adı altında para alınmaması gerektiğini de vurgulayan Bakan, hastane hijyeni için gerekli görülmesi halinde hasta ziyaretçilerine dağıtılmak üzere alınan galoş bedellerinin hastanenin döner sermaye kaynaklarından karşılanmasını istedi.

Sağlık hizmetleri için bağış adı altında para tahsili yapılmaması konusunda çeşitli genelgeler yayınladığını anımsatan Bakan, hasta ve hasta sahiplerinden bağış parası adı altında para tahsiline gidilmemesi konusunda gerekli tatbikatların yapılacağını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *