ANASAYFA arrow right Güncel

Devlet gerekirse çadır kurmalı ve bu çocukları barındırmalı

Devlet gerekirse çadır kurmalı ve bu çocukları barındırmalı
YAYINLAMA: 22 Eylül 2021 / 20.38
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2021 / 20.38
Çocukların sokaklarda uyuduğunu söyleyen Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “KYK yurtlarında ciddi bir sıkıntı var. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve velilerine KYK yurtlarında yerimiz yok deme lüksümüz yok. Devlet gerekirse çadır kurmalı ve bu çocukları barındırmalı” açıklamasını yaptı.

Çocuklarımızın elinden hep beraber tutmalıyız

“HKÜ, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyesi, tüm kapasitesini kullanmalı” diyen Avan, “Gerekirse sıfırdan binalar kiralayıp kız ve erkek öğrencileri ortada bırakmalılar. Yöneticilerin tüm işleri bu olmalı. Gaziantep’e gelen öğrenciler asla ve asla ortada kalmamalı. Bunu Gaziantep’in ve Türkiye’nin ayıbı olmaktan derhal çıkarmalıyız. Bunu yapabiliriz. HKÜ’de boş duran yurt derhal faaliyete geçmeli. Kentimizdeki misafirhaneler, evlerin kapasitesi zorlanmalı. Anneler, babalar, çocuklar perişan. İmkanları da yok. Bu öğrencilerin birçoğu belki geri dönüp okuyamayacak. Çocuklarımızın ellerinden hep beraber tutmalıyız” değerlendirmesini yaptı. 

Gaziantep Valisi derhal kriz masası kurup konuyla daha fazla ilgilenmeli

Başkan Avan, “Gaziantep’te bize ulaşan yüzlerce kişi kız ve erkek öğrencilerini yurtlara yerleştiremediler ve ev bulamadılar. Ülkemizi yönetenleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı, Millî Eğitim Bakanlığı’nı, Valilerimizi, belediye başkanlarımızı hepsini göreve davet ediyoruz. Gaziantep Valisi derhal kriz masası kurup bu konuyla daha fazla ilgilenmeli. Bin 412 kişilik kız yurdu neden tamamlanamadı? Bu çocuklarımız neden ortada?” diye sordu.

Üniversite okumaya gelen öğrencilerin kalacak bulamamasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade eden Avan, “Öğrenciler, üniversitelerine gittiklerinde barınma için yurtlardan kendilerine bir yer beklerken açıkta kalmaları ülkemizin ayıbıdır ve hiçbir şekilde telafisi olmayan bir durumdur. Çocuklarımızın bu şekilde ortada kalmaları hiçbir şekilde kabul edilemez. Geçen sene üniversitelerin uzaktan eğitim yapmaları nedeniyle 2020 ve 2021 yıl müracaatları tek bir yapıldı ve kapasite aşımı söz konusu. Bu hangi iktidar döneminde olursa olsun KYK yurtları bunu taşıyamaz. Bunu kabul ediyoruz ama tüm bunlarla beraber çocuklarımız hiçbir şekilde bunu yaşamamalıydı” dedi.

Şehirdeki ev fiyatlarında aşırı derecede yükselmesinden şikayetçi olan Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Gaziantep’in yaşanılabilir bir şehir olması gerektiğini belirtti, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Türk Eğitim Sen olarak hiçbir zaman devlet yurdu dışında bir yurdu kabul etmedik. Devlet gerekirse çadır kurmalı ve çocukları barındırmalı. Çünkü beni arayan birçok veli ve öğrencilerimiz biz devletin yurdunda kalmak istiyoruz diyorlar. A veya B grubunun yurduna gitmek istemiyorlar. Devlet gücünü her şeyiyle ortaya koymalı ve çocuklarımız A veya B grubunun yurtlarına gitmemeli.” Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *