ANASAYFA arrow right Güncel

Devlet, engelli bireylerle barışık olmalı

Devlet, engelli bireylerle barışık olmalı
YAYINLAMA: 03 Aralık 2021 / 16.12
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2021 / 16.12
Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Engelli vatandaşlara karşı ayrıştırıcı ve ötekileştirici davranılmaması ve sosyal haklarının sağlanması gerektiğine vurgu yapan Taşkın, engelli vatandaşların da diğer bireyler gibi sosyal hayatın içinde yer almasını sağlayacak düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. İhtiyaçlarını zorluk çekmeden yerine getirebilecek şekilde şartların iyileştirilmesi gerektiğini belirten Taşkın, özellikle iş hayatındaki zorlukların aşılması için önlem alınmasını istedi.

Necip Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Engelli vatandaşların istihdamına gereken hassasiyet gösterilmelidir. Ülkemizde yaşayan engelli bireylerin ücretsiz olarak rehabilitasyonu yapılarak topluma kazandırılmalıdır. Çalışabilecek durumda olan engelli bireyin devlet kurumlarında işe yerleştirilmesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Devlet, engelli bireylerle barışık olmalı, onlarla sağlıklı iletişim kurulabilmesi için çalışma yapmalıdır. Engelli haklarının korunması için vatandaşlar bilinçlendirilmelidir. Uygun yaşam alanlarının sağlanması büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. İş hayatındaki olumsuzluklar engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını zorlayan unsurlardır. Onların yaşamlarını kolaylaştırıcı projeler üretilmesi ve hayata geçirilmesi için işbirliği içinde çalışma yapılmalıdır. Engelli vatandaşların kendilerini değersiz hissetmeleri önlenmelidir.

Anadolu Sağlık-Sen olarak engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Onların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında birlikte hareket etmek insanlık borcumuzdur. Bu vesileyle bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *