ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Devlet, bankalar yerine reel sektörü desteklesin

Devlet, bankalar yerine reel sektörü desteklesin
YAYINLAMA: 19 Ekim 2020 / 15.22
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2020 / 15.22
Tekstil çarkında en önemli dişlinin trikotajcılar olduğunu ifade eden Trikotajcılar Odası Başkanı Mahmut Yıldırım, reel sektör yerine finans kuramlarının desteklenmesinin yanlışlığına dikkat çekerek, esnafın yurt dışına açılmak için kaliteyi yükseltmesi gerektiğini, ancak sermaye yetersizliğinden teknolojiyi takip edemediklerini ifade etti.

Devletin vergi ve enerji fiyatlarındaki politikasının rekabet gücünü kırdığını belirten Yıldırım, “Bir yandan KDV, bir yandan pahalı elektrik, bir yandan yüksek girdiler. Devlet, rekabet gücümüzü artıracağına kısıyor. Ülke üretim sistemine geçmeli. Faizcilikle bu işler olmaz, böyle giderse sonumuz çok vahim. Kemal Derviş, bankacı ve banka zihniyetli olduğu için finans kurumu bankalan destekliyor. Ama krizden çıkış için üretimin artması, üretimin artması için de reel sektörün desteklenmesi lazım. Sorun, istihdamın desteklenmemesi, üretimin cazibesinin kınlıp, faizin cazip hale getirilmesidir. Bunun için de bankalar değil, KOBİ’ler, yani reel sektör desteklenmelidir” diye konuştu.

Mahmut Yıldınm, pamuğun Organize Sanayi Bölgesinde ipliğe dönüştürüldüğünü, trikotajcılar tarafından da işlenip konfeksiyona yönlendirildiğini belirtirken, “Trikotajcı esnafı tekstilin merkezindedir. Biz ipliği işlemezsek organize çalışmaz, aynı şekilde konfeksiyoncular da çalışmaz” diyerek trjkotajcı esnafının konumunun çok önemli olduğunun altını çizdi.

İhracat yaptıklannı ifade eden Yıldmm, “Yurt dışında pazar sahibi olabilmemiz için kaliteli ve ucuz üretim yapmamız gerekiyor. Bunun için de teknolojimizi geliştirmeliyiz. Teknolojiyi takip etmek isteyen esnaf, yeni makina aldı, ancak doların fırlamasıyla birlikte çok zor durumda kaldı. Şimdi teknolojiyi yenileyemedi-ğimiz gibi hammaddeyi de dolar üzerinden alıyoruz. Bu da pahalıya mal oluyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *