ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Devlet Bakanı Tüzmen: “Uyumaya vaktimiz yok”

Devlet Bakanı Tüzmen: “Uyumaya vaktimiz yok”
YAYINLAMA: 14 Mart 2023 / 18.58
GÜNCELLEME: 14 Mart 2023 / 18.58
Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirterek, “Büyük hayallerimiz var, uyumaya vaktimiz yok, geçmişte yeterince uyunmuş. Türkiye’yi hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Ekonomide iyi gelişmeler var

Bakan Tüzmen, Grand Otel’de basına kapalı olarak gerçekleştirilen teşkilat toplantısı sonrasında İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Bakan Tüzmen, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, AK parti hükümetinin göreve geldiği bir yıllık süre içerisinde özellikle ekonomide büyük gelişmeler gösterdiğini ve kronikleşmiş sorunların birer birer çözülmeye başladığını ifade etti.

İhracat 47 milyar doları geçecek

“Enflasyon düşecek dedik, yüzde 20’lerin altına düştü. Canavar olarak gösterilen enflasyon sorununu inşallah tarihe gömeceğiz. (Faiz oranları düşmeli) dedik, yüzde 74’lerden yüzde 28’lere düşürdük. (ihracat artacak) dedik, ihracatımız son bir yılda yüzde 33 oranında arttı. 2003 yılı ihracatımız daha şimdiden 40 milyar doların üzerine çıktı. Bu rakam, yıl sonunda 47 milyar doları geçecek. 2004 yılında 50 milyar doların üzerinde ihracat hedefliyoruz.

Ticaret arttı

Bakan Tüzmen, Türkiye’nin dış ticaretinin bir yıl öncesine göre, İran’la yüzde 80, Yunanistan ile yüzde 40, Tunus’la yüzde 107, Malezya ile yüzde 119, Çin ile de yüzde 70 oranında artmasının dikkat çekici ve ilerisi için umut verici olduğunu belirtti.

2004, sorunların çözüldüğü dönem olacak

Devlet Bakanı Tüzmen, bir yıl içinde çok şeyin yapıldığını, 2004 yılının ise tüm sorunların çözüldüğü dönem olacağını kaydederek şöyle konuştu:

“Kaybedilen seneleri yakalamaya çalışıyoruz, inşallah 3 yıl içinde insanlarımızın yüzünü güldürecek hale getireceğiz. Gelir dağılımı uçurumunu gidermeye çalışıyoruz, kamu Reformu Tasarısı ile büyük değişikliklere gidiyoruz. Bugün dünyanın bir çok ülkesinde Türki’nin başarıları konuşuluyor. Sanayide kapasite kullanım oranı yüzde 90’lara geldi. İşsizliği önlemek için de büyük projelerimiz var. Bunun için öncelikle özelleştirmenin tamamlanması ve yatırımların arttırılması gerekir”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *