ANASAYFA arrow right Güncel

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya: Gaziantep yönetilmiyor, idare ediliyor

YAYINLAMA: 28 Eylül 2022 / 20.52
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2022 / 20.52
DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Gaziantep’te uzun yılların biriken sorunları olduğunu belirterek yerel yönetimlerin kentin sorunlarına çözüm geliştiremediğini söyledi.

Kaya, “Gaziantep uzun yıllardır biriken sorunlarla boğuşuyor. Şehrin yapısal sorunlarına dönük ciddi projelerin varlığını maalesef göremiyoruz.” dedi.

Gaziantep’te yoğun göç ile birlikte kentin artan sorunlarının çözümüne dönük güçlü bir iradenin varlığını göremediklerini ifade eden Kaya, “Gaziantep’in sorunları giderek büyüyor. Trafik, altyapı, plansız kentleşme, hava ve gürültü kirliliği, yol ve kaldırım çalışmalarının yetersizliği gibi sorunlar şehri esir almış durumda. Gaziantep kendi içinde büyük bir köye dönüşüyor. Yetkililer ise şehrin temel sorunlarına eğilmek yerine küçük makyajlarla sorunları çözmeye çalışıyor.” Diye konuştu.

“Gaziantep çok uzun zamandır yönetilmiyor sadece idare ediliyor.” Diye konuşan Kaya, “Gaziantep’in ekonomik ve sosyal dinamiklerinden çok uzak olan şehirler iyi yerel yönetimlerle son yıllarda kentleşme alanında atılım içerisinde iken Gaziantep yerinde sayıyor. Geçen yerel seçimlerde test sürüşünü yaptıkları Gaziray’ın geçen hafta yine test sürüşünü yaptılar. Bu aslında belediyecilik alanında yerinde saydıklarının göstergesidir.” dedi.

Güçlü bir yerel yönetim anlayışıyla Gaziantep’in çözülmeyecek tek bir sorununun olmayacağını belirten Kaya, “Kentsel mekan üretimi konusundan, planlama aşamasında yaşanan problemlerden tutun da kentsel pahalılığa, konut sorunundan, yaşanabilir kent olgusuna, işsizliğe, yeşil alan eksikliğine kadar bu şehrin çözülemeyecek tek bir sorunun olmadığını söylüyoruz. Fakat bu sorunları modern şehir yönetimi aklıyla yapacak kentsel planlama ve tasarımından uzak yöneticilerle çözmek mümkün değil. Biz Gaziantep’in şehir ve şehir yönetiminden uzak bir anlayışla idare edildiğini görüyoruz. Bu yaklaşım Gaziantep’in sorunlarını çözememekte ve sorunları derinleştirmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *