ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Destekleme alımı bırakılıyor!

Destekleme alımı bırakılıyor!
YAYINLAMA: 21 Şubat 2021 / 17.23
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2021 / 17.23
Hükümetin ilk kez bu yıl hububat taban fiyatlarını açıklamadığını belirten Ziraat Mühendisleri, böylece destekleme alımlarının bırakılmasının ilk adımlarının atılmış olduğunu bildirdi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, hükümetin her ne kadar taban fiyatını belirlemese de, TMO tarafından açıklanan fiyatların hükümetin fiyatları olduğuna dikkat çekildi. Ekmeklik buğday taban fiyatının 230 bin lira olarak açıklanmasının, gerçekçi olmadığını söyleyen yetkililer şöyle konuştu: “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılan gerçek maliyet hesaplamalarımız, bir kilogram buğdayın maliyetinin 250 bin lira dolayında olduğunu gösterirken, açıklanan fiyatlar maliyetin altında kalmaktadır. Bize göre çiftçinin üretim yapabilmesi için taban fiyatın 320 bin lira olması gerekiyor" diye konuştu.

Önemli olanın verim ve üretimden artış sağlamanın daha kaliteli üretim koşulları ile gerçekleştirileceğini kaydeden yetkililer, “Ülkemizde bu koşullar ne yazık ki gerek üretim sırasında, gerekse pazara sunulurken sağlanmaktadır. Gerçek olan şu ki, hiçbir ekonomik faaliyet, maliyetin altındaki satış fiyatlarıyla sürdürülemez ve tarım da buna dahildir. Toprağın, buğdayın ve çiftçinin gerçek değerini anlamakta geç kalmamayı ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *