ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Derviş önce DSP’yi sonra YTP’yi böldü

Derviş önce DSP’yi sonra YTP’yi böldü
YAYINLAMA: 08 Haziran 2021 / 15.57
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2021 / 15.57
Siyasette böl-parçala-yok et taktiğinin giderek yaygınlaştığını ifade eden DSP 1. sıra milletvekili adayı Doğan Özdemir, Kemal Derviş’in önce DSP’yi, sonra YTP’yi böldüğünü, şimdi de sıranın CHP’ye geldiğini belirterek, siyasetçiye olan güvensizliği artırdığını söyledi. Özdemir, erken seçimin iptal edilmesini isteyenlerin Ecevit’i çok geç anladıklarını kaydetti.

Küskün milletvekillerinin seçimi erteletmek uğruna Ecevit’e Başbakanlık teklif etmelerinin geciken bir hareket olduğunu vurgulayan Özdemir, “Ecevit zamanında ülke seçime hazır değil dedi. Sıkıntılar olacağını defalarca söyledi. Ama sonra kalkıp seçim kararı alanlar şimdi seçim olmasın diye çaba gösteriyor. Ecevit’in haklı olduğu şimdi çok açık şekilde ortaya çıktı. Ecevit’in başbakanlığında kurulacak bir seçim hükümetine bu saatten sonra gerek yok. Daha önce olmalıydı. Herkes hazırlığını yapmış, harıl harıl seçim çalışmasını yapıyor. Bu saatten sonra geri çekilme olmaz. Erteleme çabasında olanlar DSP’ye güvenmesin” dedi.

Derviş’in sürdürdüğü politikanın böl-par-çala-yok et taktiğine dayandığını bunun da Türk siyasetine zarar vereceğini kaydeden Özdemir, “Derviş, çıkıp ben siyaseti bilmiyorum diyor. Aslında siyasetin kralını biliyor. Siyasetteki bütün zigzaklar ve tutarsızlıklar yüzünden halkın partilere olan güveni kalmadı. Siyaset doğru, dürüst şekilde yapılmalı. Tutarlı insanlar siyaset yaparsa ülkenin içinde bulunduğu sorunlar kısa zamanda aşılır. Dün başka, bugün başka konuşanların ülkeye faydası olamaz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *