ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dernekler, tüm gelirini belgeyle toplamalı

Dernekler, tüm gelirini belgeyle toplamalı
YAYINLAMA: 23 Aralık 2020 / 13.05
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2020 / 13.05
Dernekler Kanunu’nda yapılan son değişikliklerle ilgili olarak demek, vakıf, cemiyet ve lokallerin yönetim kurulu üyeleri bilgilendiriliyor.

Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Orakoğlu, derneklerin genel kurullarını tüzüklerinde belirtilen ayda yapmak zorunda olduklarını belirterek, genel kurul yapacak derneklerin hazırladığı evrakları en az 15 gün önceden valiliğe bildirmek zorunda olduklarını söyledi.

Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Demekler Büro Amirliği tarafından dernekleri bilgilendirme toplantılarına başlandı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve üç gün devam edecek toplantının ilk gününde Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Orakoğlu ile Emniyet Müdürü Güvenlik Şube Müdürü Ali Mustafa Çavuş birer konuşma yaptı. Orakoğlu, derneklerin uyması gereken kanun maddeleri, toplantı, konferans, panel, seminer, fuar, sergi, kermes, yemek, konser ve eğlence düzenlemek için gerekenler, demek kurmak için gerekli şartlar hakkında bilgiler verdi.

Orakoğlu, “Demekler, genel kurullarını tüzüklerinde belirtilen ayda yapmak zorundadır. Genel kurul yapacak demekler hazırladıktan evrakları en az 15 gün önceden valiliğe bildirmek zorundadır. Dernekler genel kurullarını yaptıktan sonra 7 gün içerisinde yönetim ve denetim kuruluna seçilenleri üst yazıyla valiliğe bildirmelidir. Demek, şube açarken genel kurul karan almalı, derneğin feshedilmesi için üyelerin çoğunluğunun üçte ikisinin çoğunluğu sağlanmalıdır. Demekler tüm gelirlerini mutlaka alındı belgesiyle toplamalıdır. Demekler ikametgahtan ile amaç ve faaliyetleri için gerekli olandan başka taşınmaz mata sahip olamazlar. Yönetmelik gereğince yetki belgesinin süresi bir yıldır ve süre bittiğinde belgenin yenilenmesi gerekir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *