ANASAYFA arrow right Teknoloji

Deney hayvanlarıyla ilgili bina yapımı projesi tamamlandı

Deney hayvanlarıyla ilgili bina yapımı projesi tamamlandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitimi verildi
Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitimi verildi
Gaziantep Üniversitesi Hayvan Deneyleri Etik Kurulu Başkanlığı tarafından “2. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu” açılış töreni GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryum Salonunda gerçekleştirildi.
Bir hafta sürecek olan ve 45 kursiyerin katıldığı eğitim kursunun açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, deney hayvanlarıyla ilgili bina yapımı projesinin bittiği haberini vererek, “Türkiye’nin en güzel binalarından bir tanesine kavuştuk İkinci bina da, ileri araştırmaların, multidisipliner araştırmaların yapıldığı çok güzel bir merkez” dedi.
Gaziantep Üniversitesi’nin bundan sonraki vizyonunun biraz daha değişeceğini belirten Prof. Dr. Bağcı, “Daha önce alt yapı projeleriyle gittiğimiz üniversitemiz bundan sonra daha çok araştırma yapmak zorundayız. Çalışanların motivasyonunu sağlayacak, aidiyetini artıracak bir takım imkanları vermek zorundayız. Bundan sonraki yol haritamızı buna göre dizayn ediyoruz. Önümüzde rektörlük seçimleri var. Kim gelirse gelsin herkesin aynı yolu takip edeceğine inanıyorum” diyerek, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, kursun başarılı olmasını diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli ise, “Deney Hayvanları Sertifika Programı özellikle eğitimin ayrılmaz bir parçası akademik hayatın, araştırmaların mutlaka olması gereken bir yönü olarak görmek gerekir. Belki gecikmiş bir programı başlatmış olmaktan tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Umuyorum ki, daha arkası gelecek programlarla üniversitemiz bu alanda bir merkez olacaktır” diye konuştu.
Kursiyerler için güzel bir program hazırladıklarını, hem teorik hem pratik eğitimlerin olduğunu ifade eden Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Demiryürek, başarılı, verimli bir kurs olmasını diledi.

Programın sonunda, Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Demiryürek tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı’ya plaket verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *