ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Deneme yılında ilimizde 2 bin ton soya elde edildi

Deneme yılında ilimizde 2 bin ton soya elde edildi
YAYINLAMA: 24 Eylül 2020 / 17.57
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2020 / 17.57
Çiftçilerin eğitilmesi için örnek tarım alanları kuruluyor. Teknik Ziraat Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre bu yıl çiftçilerimi eğitilerek daha sağlıklı bol ürün almalarını sağlamak amacıyla örnek tarım alanları hazırlandı.

Örnek tarım alanlarında yapılan mercimek ve buğday ekimleriyle daha fazla ürün alınmasının, zararlı haşerelere karşı mücadelenin nasıl yapıldığı gösteriliyor. Bunlar çiftçilere gösterilerek kendi tarlalarında uygulamaya konulmasında yardımcı olunuyor.

İlgililer geçen mevsim içinde ilimizde ilk olarak denemeye başlanan soya fasulyesi ekiminde 2 bin ton soya elde edildiğini, sulu ve bakımlı tarlaların dekar başına ortalama 180 kilo soya fasulyesi verdiğini ifade ile başarı sağlandığını ifade ettiler. Bu yıl yapılacak olan soya fasulyesi ekiminde daha iyi randıman alınacağını, dekar başına 240 kiloya kadar çıkılacağını söylediler. Geçen yıl en çok soya ekimi İslahiye ve Araban ilçelerinde yapıldı. Oğuzeli ilçesinde de iyi randıman alındı. Ekimin il sathına yayılması için yetiştirilen ürünün bedelinin derhal ödenmesinin sağlanması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *