ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

100’den fazla kadının fotoğrafları sergilenecek

100’den fazla kadının fotoğrafları sergilenecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Kolombiyalı ve Filistinli üniversite öğrencilerinin dört şehirde, 100’den fazla Türk ve Suriyeli kadınla birlikte gerçek

"Karanlığı Aydınlat”
Kolombiyalı ve Filistinli üniversite öğrencilerinin dört şehirde, 100’den fazla Türk ve Suriyeli kadınla birlikte gerçekleştirdiği fotoğraf atölyeleri sonucunda ortaya çıkan Karanlığı Aydınlat Fotoğraf Sergisi Gaziantep Sanat Merkezi’nde Sergilenecek.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin öncülüğünde düzenlenen 16 Günlük Aktivizm – Kadına Yönelik Şiddete Son Kampanyası kapsamında Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve İzmir’de gerçekleştirilen Karanlığı Aydınlat Fotoğraf Atölyeleri sonucunda oluşturulan sergi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Gaziantep Sanat Merkezinde açılıyor.
24 Ocak Cuma günü saat 11:00’da açılış kokteyli ile başlayacak olan sergi farklı nesillerden, kültürlerden ve coğrafyalardan gelen Türk ve Suriyeli kadınların ortak temennisi olan şiddetsiz, eşit ve aydınlık geleceğe ışık tutuyor. Atölyeler kapsamında kadınlar tarafından çekilmiş yüzlerce fotoğrafın arasından seçilen 77 fotoğrafın yer alacağı sergi, 1 Şubat 2020 gününe kadar ziyaretçileri ağırlayacak.
Kolombiya’dan Gaziantep’e
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri Kolombiyalı Vanesa Suárez, Camila Rivera ve Camilo Parra ve Filistinli Abd El Kader Abd El Halim’in kendi kültür ve deneyimlerini kadınlarla buluşturduğu atölyelerde elde edilen kültürlerarası öğrenme deneyimi sergide de izleyicilerle buluşacak.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mülteci Destek Derneği, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ve RET International ortaklığıyla yapılan atölyeler sonucunda ortaya çıkan sergi Gaziantep’ten sonra Eskişehir, Şanlıurfa ve İstanbul’da da fotoğraf severlerle buluşacak. Dil engelinin, fotoğrafın ortak dili sayesinde ortadan kalktığı sergi ve atölyeler Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin uyguladığı, Avrupa Birliği ve Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen projeler kapsamında düzenleniyor. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *