ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Demokratik ve çağdaş bir Türkiye istiyoruz

Demokratik ve çağdaş bir Türkiye istiyoruz
YAYINLAMA: 16 Şubat 2021 / 13.16
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2021 / 13.16
15-16 Haziran’ın büyük işçi direnişinin 32. yıldönümü olduğuna dikkat çeken DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, DİSK’in geleneklerine bağlı, ilkelerinde ısrarlı, geçmişine saygılı sınıf ve kitle örgütü olduğunu belirtti.

DİSK’in düzenlediği toplantıda konuşan Subaşı, DİSK’i 1970 yılında planlı ve ciddi şekilde iki defa yok etmeyi deneyen emperyalist güçlerin 15-16 Haziran’daki direniş karşısında geri adım attığını açıkladı. Subaşı, “DİSK barikatları ve engelleri kaldırmak için, çalışanlara iş güvencesi, işsizlere iş, geçinilebilir asgari ücret, emeklilere insanca yaşam, özgürce sendikal örgütlenme, grev yasaklarının kaldırılması için mücadele verdi.

Zorunlu Tasarruf kesintilerinin ödenmesi, adaletli gelir ve vergi sisteminin kurulması, sosyal devlet olunması yönündeki mücadelesini ısrarla sürdürüyor. Türkiye işçi sınıfının temsilcisi DİSK, 1970’te kendisini yıkmayı hedefleyenlerin planlarını bozmuştur. Unutulmamalıdır ki mücadele hiçbir zaman durmayacaktır. Sermaye güçleri ve onun sözcüsü iktidarlar emekçilerin kazanımlarını yok etmek için yeni yollar arayacaklardır” dedi.

Tüm baskı ve yasaklamalara rağmen DİSK’in yeniden sınıf mücadelesinde yerini aldığına dikkat çeken Subaşı, “DİSK’li işçiler baskıya boyun eğmedi. DİSK’li işçiler hak ve özgürlüklerine yönelen saldırılara karşı koydu. 15-16 Haziran’da direnenleri bir kez daha saygıyla anıyor ve kucaklıyoruz. Bugünün kuşağı olarak 15-16 Haziran eylemlerinden aldığımız bilinç ve edindiğimiz deneyimle mücadele kararlılığımızı yerine getireceğiz.

Birbirimize olan güven ve bağlılığımız, dayanışmamız, birliğimizden aldığımız gücümüzle tüm engelleri aşacağız. Bu yol uzun ve yorucudur. Sabırla, inatla, iğneyle kuyu kazarcasına örgütlülüğümüzü güçlendirecek ve mücadeleyi yükselteceğiz. DİSK olarak Türkiye’yi demokratik, bağımsız, özgür bir ülke olarak çocuklarımıza teslim etme kararında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *