ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Demokratik Türkiye için bir imza” kampanyası başlatıldı

“Demokratik Türkiye için bir imza” kampanyası başlatıldı
YAYINLAMA: 23 Şubat 2021 / 13.44
GÜNCELLEME: 23 Şubat 2021 / 13.44
“Demokratik Türkiye için bir imza” kampanyası HADEP Genel Merkezi tarafından yurt genelinde başlatılan “Demokratik Türkiye için bir imza” kampanyası Gaziantep’te de başlatıldı. HADEP İl Başkanı Abdullah İnce, demokratik bir Türkiye isteyenlerin kampanyaya imzaları ile destek olmalarını istedi. İnce, AB sürecinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu toplumsal ve siyasal durum Türkiye’nin demokratikleşmesini kaçınılmaz hale soktuğunu ifade eden HADEP İl Başkanı İnce, 21. yüzyılın itibar gören demokratik toplum, demokratik yönetim değerleri Türkiye halkının da isteği ve hakkı olduğunu açıkladı. Yıllardır çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefi ve amacı olan ülkemizin AB’ye girme sürecinde çağdaşlaşmaya katkı sunmak ve demokratikleşmeyi hızlandırmak için genel merkez tarafından “Demokratik Türkiye için bir imza” kampanyasının kararlaştırıldığını vurgulayan İnce, “İlk sıralar kampanyanın metni için toplatma kararı verildi. Aynı karara gerekçe gösterilerek il ve ilçe başkanlıklarındaki dilekçelere el konuldu. İl, ilçe ve il gençlik kolu başkanlarının ifadeleri alındı. Geniş halk kesimleri tarafından destekleneceğine inandığımız bu kampanyanın yasaklamalarla önü kesilmek istendi. Bu engelleri duyarlı halkın vereceği birer imza ile aşacağımıza inanıyoruz. Genel merkez tarafından TBMM’ye verilecek, dilekçelerdeki istek ve ifadeler mahkeme kararı doğrultusunda değiştirilerek kampanyanın devam etmesi kararlaştırıldı” dedi.

Dilekçedeki istekler arasında AB süreci kararlıkla sürdürülmeli, yoksulluğu, işsizliği, pahalılığı durduracak önlemlerin alınmasının yer aldığını ifade eden İnce şöyle devam etti: “Gelir dağılımında eşitlik ve adalet sağlanarak vergi sistemi yeniden düzenlenmeli. Tüm çalışanlara iş-güvencesi ve grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmalı. Düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğü önündeki yasal engeller kaldırılmalı. Anadilde öğrenim ve yayın hakkı sağlanmalı. Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları değiştirilerek demokratikleştirilmeli. Toplumsal barış için koşulsuz genel af çıkarılmalı. OHAL uygulamalarına son verilmeli. Göç edenlerin zararları karşılanarak geri dönüşleri sağlanmalı. Katılımcı, yerinde yönetimi öngören yeni bir Yerel Yönetimler Yasası çıkarılmalı. Toplumsal uzlaşı ile demokratik bir Anayasa hazırlanmalı.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *