ANASAYFA arrow right Güncel

Demokratik grevli toplu sözleşme yasasına ihtiyacı var

Demokratik grevli toplu sözleşme yasasına ihtiyacı var
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2021 / 21.00
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2021 / 21.08
Bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiren KESK’e bağlı kamu emekçileri Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı, önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.  

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yaşanan bir ekonomik kriz ile karşı karşıya olunduğunu vurguladı. “Pandemi sürecinde yoksulluk ve işsizlik artmaya devam ediyor. Kamu emekçileri ve emekliler yoksulluk sınırı altında yaşama mahkûm edildi. Dolayısıyla toplu sözleşme kapsamında verilen zam oranlarını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplu Sözleşme Yasasının demokratik olmadığını ve grev hakkı önünde birçok engelleyici hükümlerin bulunduğunu aktaran Bozgeyik, kamu emekçilerinin demokratik grevli toplu sözleşme yasasına ihtiyacının olduğunu söyledi. “Yoksulluk sınırının 10 bin liraya yaklaştığı bir dönemde kamu emekçileri ile emeklilerinin yoksulluk sınırında bir ücret talebinin karşılanmamış olması hizmet üretmeme ve uyarı eylemimize bir gerekçe oldu. 600 lira seyyanen zam talep ettiler, ancak verilmedi” şeklinde açıklama yaptı.

İşten çıkartılan kamu emekçileri görevlerine iade edilmeli

EŞ Genel Başkan Bozgeyik, “5 yıllık OHAL sürecinde KHK’larla hukuksuz bir şekilde işten çıkartılan yüzbinlerce kamu emekçisinin masada tek sesi KESK olmuştur. Her iki konfederasyonun da kamu emekçilerini temsil etmediğini görmekteyiz. Bir an KHK ve OHAL hukuksuzluğuna son verilmesini, OHAL Komisyonu’nun lağvedilmesini ve tüm arkadaşların işlerine iade edilmesini istiyoruz” dedi.

Çarşıda, pazarda, mutfakta yaşanan gerçek enflasyon yüzde 45’i aştı

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Çiçek, “Bu ülkede çarşıda, pazarda, mutfakta yaşanan gerçek enflasyon yüzde 45’i aşmıştır. İğneden ipliğe her şeye zam yağmurunun devam ettiği,

Üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki makasın tam 26 puan açıldığı dolayısıyla hayat pahalılığının önümüzdeki dönmede bırakalım düşmeyi daha da artacağının açık olduğu koşullara rağmen hiç kimsenin inanmadığı hedeflenen enflasyon rakamlarını temel alan bu mutabakatın neresi başarılı?” diye sordu.

Çiçek, “Taraflar arasında bağlayıcılığı olan bir toplu sözleşme metni değil, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personeli   durumu   başta olmak üzere çıkmaz ayın son çarşambasına bırakılan bir vaat-temenni metni vardır. KESK olarak 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik dayatan bu mutabakatı kabul etmiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *