ANASAYFA arrow right Yaşam

Demiryolu emekçilerinin geleceği karartılacak

Demiryolu emekçilerinin geleceği karartılacak
YAYINLAMA: 08 Mart 2021 / 21.17
GÜNCELLEME: 09 Mart 2021 / 20.48

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi İsmail Tekin, “Son günlerde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TCDD Genel Müdürlüğünün, demiryollarını holding haline getirecek, çalışanların iş güvencesini ve geleceğini yok edecek, demiryollarının trafik güvenliğini özel şirketlerin kar hırsına terk edecek yasal düzenlemeler için hazırlık yaptığı malumumuzdur. Bu yeni bölünme ve özelleştirmeler hayata geçerse, artık demiryolları geri dönüşü olmayan bir yola girecek olup, bundan; ülke, kurum ve tüm çalışanlar zararlı çıkacak, demiryolu emekçilerinin geleceği karartılacak” şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2020 yılı faaliyet raporuna göre demiryolu ulaşımıyla ilgili çok sayıda güvenlik tedbirini de içeren hedeflere ulaşılamadığı dile getiren Tekin, “Demiryolu ulaşımının güvenliğinin sağlanması, taşımacılık işlemlerinde seyir, can ve mal emniyetinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen program hedeflerine ulaşılamamasının sonucu ise; son birkaç yıl içinde meydana gelen tren kazaları ve son 15 gün içinde meydana gelen 6 adet deray (yoldan çıkma) hadisesi” dedi.

Tekin, “21 Şubat 2021 tarihinde özel bir şirkete ait yük treni, Gaziantep ili sınırları içinde yer alan Ayran istasyonuna Fevzipaşa cihetinden giriş yaparken yoldan çıkması ve 4 adet dolu vagonun devrilip yolu tren trafiğine kapamıştır. Bu olay üzerine Sendikamız tarafından yapılan basın açıklamasında TCDD yönetiminin, trafik emniyetine yönelik çözüm yolları bulmak üzere sendikalar, bilim insanları ve odalarla için bir araya gelmeye, özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarına son vermeye davet edilmiştir. Ancak TCDD Genel Müdürü A. İhsan UYGUN görüşme taleplerimize olumlu bir yanıt vermedi” diye açıklama yaptı.

Tekin, “Demiryollarında örgütlü bulunan Demiryol-İş, Liman-İş, Ulaşım-İş, Ulaştırma Memur-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Demard, Demok, Yolder, Dekad, Demmagad, Trafik-Der, Loça-Der, Enkamuder, Kamu-Ender, Detevad, Birdem, Degüvder, Destder ve Restder’i özelleştirmeye karşı yan yana durmaya birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. TCDD yönetimi ve Ulaştırma Bakanlığı’nı yol yakınken, daha fazla ölümlü kaza yaşanmadan bu yanlıştan dönmeye, sendikalar, bilim insanları ve odalarla çözüm yolları bulmak için bir araya gelmeye, özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarını sonlandırmaya, görüşme için yaptığımız randevu talebimize yanıt vermeye davet ediyoruz” dedi. Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *