ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Demire iki ayda yüzde 70 zam

Demire iki ayda yüzde 70 zam
YAYINLAMA: 23 Şubat 2021 / 13.45
GÜNCELLEME: 23 Şubat 2021 / 13.45
Son günlerde inşaat demirine yapılan astronomik zamların durgun olan sektörü derinden etkilediğini ifade eden İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı M. Rıdvan Köksüzer, iki ay içerisinde demire yüzde 70 civarında zam yapıldığını belirtti. Köksüzer, bu zamların sektörü durma noktasına getirdiğini açıkladı.

Taahhüt işi yapan müteahhitlerin aldıkları işleri bitiremez duruma geldiğini söyleyen Köksüzer, “Zamlara sebep olarak yurt dışına yapılan kütük ihracatı öne sürülüyor. Kütükte ihracat nedeniyle 30 Dolar civarında bir fark oluştu. Ancak bu 30 Dolarlık fark, fiyattan ile 50 bin liraya tekabül ediyor. Ülkemizde yaşanan siyasi belirsizliği de fırsat bilen demir üreticileri 50 bin liralık kütük farkını demirin kilosuna 200 bin lira olarak yansıttı. Bu fiyatların daha nereye kadar gideceğini de şu anda bilemiyoruz. Buradan yetkilileri göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yıllık enflasyonun yüzde 50 olduğunu söyleyen Rıdvan Köksüzer konuşmasına şöyle devam etti: “Oysa sadece son 2 ayda meydana gelen artışlar söylenen enflasyon oranlarının çok üstünde. Bu da bizi enflasyon rakamlarının ne derece sağlıklı açıklandığı konusunda şüpheye düşürüyor. Şayet demirdeki artış bu şekilde devam ederse, biz demek olarak boykot dahil olmak üzere çeşitli eylemler yapacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *