ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Demir yolları ihmal edildi 

Demir yolları ihmal edildi 
YAYINLAMA: 02 Eylül 2020 / 18.27
GÜNCELLEME: 02 Eylül 2020 / 18.27
Türkiye’nin ilk kara konteyneri terminali açıldı

Türkiye’de demiryollarının bugüne kadar ihmal edildiğini, yolcu taşımacılığının yüzde 4’ünün, yük taşımacılığının da yüzde 7’sinin demiryolu ile yapıldığını M belirten Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, hava, deniz, kara ve demiryolu taşımacılığının birbirine entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Vural bir soru üzerine seçim barajının kaldırılmasından yana olmadıklarını belirterek, Türkiye’nin güçlü iktidarlara ihtiyacı olduğunu, bunun için barajın kaldırılmasını istemediklerini ifade etti. Bakan Vural, yerel basının büyük maddi zorluklar içerisinde faaliyetini sürdürdüğünü kaydederek, destek verilmesi gerektiğini, kaldırılan sarı basın kartı sahiplerine telefon indirim uygulamasının da yeniden gündeme gelebileceğini açıkladı.

Bakan Vural daha sonra-Organize Sanayi Bölgesinde TCDD Yollan tarafından yapılan Kara Konteynır Terminalinin açılışını yaptı. Terminalin yapılmasıyla üretilen malın daha ucuza tüketiciye ulaşmasının amaçlandığını ifade eden Vural, terminalin yapımında sanayici ile devletin el ele verdiğini hatırlatarak. “Türkiye'nin geleceğini de bu anlayış kurtaracak” Müdürlüğü’ne devredilecek olan ve toplam 2,5 trilyona mal olan Kara Konteyner Terminali’nin açılışını yapan Vural, OSB Başkanı Akif Ekici’den sanayinin durumu hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin, Cumhuriyetin ilk yıllarında büyük bir heyecanla giriştiği ulaşım hamlesini, başarıyla sonuçlandıramadığını ifade eden Ekici, tören sırasında yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin genel sıkıntıları olan; istikrarsızlık, devlet yönetimindeki devamsızlık ve plansızlığın, bu hedefe ulaşılamamasındaki en önemli etkenler olduğunu belirterek, “Zamanla bu yönde yapılan hataların fark edilmesiyle ulaşım altyapısına, verilen önem artmış’, ancak ulaşım şekilleri arasında dengesizlik ortaya çıkmıştır. Karayolları ağı genişletilip ülke şartlarına göre belki de gereğinden fazla modernize edilirken, bütün dünyada en güvenilir ve en ucuz taşımacılık kabul edilen demiryolları rantabl olmadığı gerekçesi ile sürekli ihmal edilmiştir” diye konuştu.

Çarpık ulaşım altyapısının en büyük bedelini sanayi kesiminin ödediğini, demiryolu taşımacılığı gibi güvenli ve ekonomik bir ulaşım hizmetinden yoksun kalan sanayicinin, nakliye maliyetlerinin arttığını ve uluslararası rekabet güçlerinin sürekli gerilediğini ifade eden Ekici, “Amacımız Gaziantep sanayisine alternatif bir ulaşım altyapısı hazırlayarak, Gaziantep'in sanayi gelişmesine katkıda bulunmaktı. Görüldüğü gibi Gaziantep potansiyelindeki bir sanayi kenti için böyle bir terminal acil bir ihtiyaçtır. Bu acil ihtiyaç karşısında, terminal yapım- sürecinde de örnek bir performans ortaya kondu. 2 Yıl gibi kısa bir süre içerisinde sözleşme, ihale ve nihayet inşaatın yapım faaliyetleri özverili çalışmalar neticesinde, başarıyla tamamlanarak bugünkü duruma gelindi” diye konuştu.

Bakan Vural, Gaziantep Havaalanı’nın ILS cihazı sorunu dahil tüm sorunları önümüzdeki yıl içerisinde çözümleyeceklerini belirterek, OSB’de hizmete açılan konteyner terminalinin sanayici için önemli olduğunu kaydetti. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, dün 25 Aralık törenlerinden sonra Gaziantep Üniversitesi, Gazeteciler Cemiyeti, GTO ve GSO Baş-kanlarını ziyaret ederek OSB’ye DDY tarafından yaptırılan ve toplam 2,5 trilyona mal olan Gaziantep Kara Konteyner Terminali’nin açılışına katıldı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Bakan Vural’a Cemiyet Başkanı Abdullah Sabri Kocaman bir plaket verdi. Vural bir soru üzerine, Türkiye’deki havaalanlarının teknik açıdan çok eksikleri olduğunu,, bir çoklarının hatır için yapıldığını hatırlatarak, “Örneğin Gaziantep’te de olduğu gibi çoğunda kod farkı var. Ama böyle bir şehir için havaalanı çok önemli. Buranın tüm eksikleri en kısa zamanda giderilecek. Önümüzdeki yıl sonuna kadar hiçbir sorun kalmayacak, yeni terminal ve pistteki çalışmalar tamamlanmış olacak. İhtiyaç olan ILS cihazı sorunu da yine aynı şekilde çözümlenecek” dedi. Ülkemizde bölgesel havacılık sisteminin gelişmediğini de hatırlatan Vural, “Kara konteynırı da çok önemli. Buna da önem verilmesi yani demir yolu ile ulaşıma da önem verilmesi gerek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *