ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Demir sac, zam rekortmeni oldu

Demir sac, zam rekortmeni oldu
YAYINLAMA: 25 Şubat 2021 / 13.39
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2021 / 13.39
Son zamanlarda döviz piyasasındaki dalgalanma ve dövizdeki artışın demir sac fiyatlarını olumsuz etkilediği belirtildi. Demir sac fiyatlarının son bir ay içerisinde yüzde 100 zamlandığına dikkat çekilerek, bunun maliyete olumsuz yansıdığı bildirildi.

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Ökkeş Özpolat, döviz nedeniyle demir sac fiyatlarında aşırı artış olduğuna dikkat çekerek, para kasası, soba, profil, daraba gibi işleri yapan esnafın olumsuz etkilendiğini ifade etti. Halen Odaya kayıtlı 700 civarında üye bulunduğunu belirten Özpolat, krizden esnafın olumsuz etkilendiğini, son bir yılda 150 civarında esnafın kepenk kapattığını açıkladı. Bir yandan iş olmazken diğer yandan da fiyatların dövize endeksli olarak artmasından dolayı esnafın zarar ettiğini söyleyen Özpolat sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnaf siparişe göre çalışıyor. Müşteri ile eski fiyattan anlaşan esnaf daha malı hazır etmeden saç fiyatları artıyor, esnaf zor durumda kalıyor ve zarar ediyor. 350 Bin lira olan demir saçın kilosu son bir ayda 700 bin liraya yükseldi.”

Para kasası üretiminde iyi bir yerde olduklarını, ancak artan maliyetlerin esnafı zor durumda bıraktığını ifade eden Özpolat, “Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentler başta olmak üzere birçok yere para kasası yapıp satıyoruz. Romanya, Bulgaristan, Türk Cumhuriyetleri gibi yabancı ülkelere de kasa gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *