ANASAYFA arrow right Sağlık

Delta, virüsün ilk halinden yüzde 225 daha hızlı yayılıyor

Delta, virüsün ilk halinden yüzde 225 daha hızlı yayılıyor
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2021 / 14.55
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2021 / 14.55
TTB Pandemi Çalışma Grubu üyesi Dr. Nesanır, önlemler alınmaz, aşılama süreci hızlanmaz-sa önümüzdeki süreçte baskın varyantın Delta olacağını belirterek, Delta varyantının virüsün ilk halinden yüzde 225 daha hızlı yayıldığına dikkat çekti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu üyesi Dr. Nasır Nesanır, son haftalarda vaka ve ölümlerdeki artışın ardında Delta varyantının olduğunu savundu.

Nesanır, önlemler alınmaz, aşılama süreci hızlanmazsa önümüzdeki süreçte baskın varyantın Delta olacağını ifade etti.

TTB'nin çevrimiçi düzenlediği "Pandemide Merak Ettiklerimiz" programının 16'ncısına konuk olan Nesanır, Delta varyantı hakkında bilgiler paylaştı.

"Varyantlar yerel salgınlara neden olabilir"

Aşılama oranının düşük olduğu ülkelerde varyantın ölümleri artırdığına dikkat çeken Nesanır, Delta varyantının virüsün ilk halinden yüzde 225 daha hızlı yayıldığını aktardı.

Nesanır, varyantlara karşı ciddi önlemler alınmadığı takdirde bu virüslerin yerel salgınlara da neden olacağını belirtti.

Delta varyantına karşı toplumsal bağışıklık kazanılabilmesi için toplumun en az yüzde 80-85'inin iki doz aşı olması gerektiğini belirten Nesanır, aşılanmamış insanların, özellikle genç-ler ve çocukların risk altında olduğunu söyledi.

"Delta insan vücudunda 18 gün kalabiliyor"

Nesanır, konuşmasında şu konuların altını çizdi:

Aşılamanın yüksek olduğu ülkeler temel alınarak Delta varyantının ölümlere daha az yol açtı-ğını söylemek büyük bir hata olacaktır.

Aşılama oranının yüksek olduğu ülkelerde ölüm ve vaka sayıları düşükken; aşılama oranının düşük olduğu ülkelerde vaka ve ölüm sayıları yüksektir.

Araştırmalar, delta varyantıyla mücadelede aşının en önemli araçlardan biri olduğunu gös-termektedir.

Delta varyantı, virüsün ilk halinden daha hızlı yayılarak insan vücudunda 18 gün kalabilmek-tedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *