ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DEHAP’lılar göz altından yakınıyor

DEHAP’lılar göz altından yakınıyor
YAYINLAMA: 23 Aralık 2022 / 17.21
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2022 / 17.21
DEHAP genel Başkan yardımcısı Burhanettin Bolu, “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız basın açıklaması nedeniyle bir çok arkadaşımız gözaltına alındı” dedi.

Bolu, “Basın açıklamasını yaptığımız günün sabahı, parti çalışanlarımıza yönelik bir gözaltı furyası yürütüldü. Aralarında il başkanımız Vakkas Dalkılıç, Başkan yardımcısı Ali Şimşek, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları, il, ilçe, gençlik ve kadın kolu yöneticileri ve üyelerimizin de bulunduğu 16 arkadaşımız gözaltına alındı. Çok sayıda üyemizin de eve işyerlerine gidildi. Demokratikleşme iddialarının olduğu böylesi süreçte de demokratik tepkiler yasal meşru zeminde ifade eden partimize yönelik anti demokratik uygulamanın gelişmesi kaygı verici buluyor ve protesto ediyoruz” dedi.

Çevre illerde de aynı uygulamanın yapıldığını söyleyen Bolu, “Adana ve Mersin’de de aynı gündemle yapılan basın açıklamalarında da gözaltılar yaşanmış ve poliste üyelerimize karşı şiddet kullanılmıştır. Bunlar toplumsal gerginliğe neden olan kabul edilemez tutumlardır. AKP hükümetini ve devlet yetkilerini uyarmak istiyoruz. Kürt sorununun demokratik çözüm noktasında adımlar atılmalıdır. Toplumsal taleplerin demokratik ifade edilme kanalları açılmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *