ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DEHAP il başkanı tutuklandı

DEHAP il başkanı tutuklandı
YAYINLAMA: 27 Aralık 2022 / 12.42
GÜNCELLEME: 27 Aralık 2022 / 12.42
DEHAP İl Başkanı Vakkas Dalkılıç ile bazı ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlarının da bulunduğu altı kişi, terör örgütünü övmek, siyasi partiler, toplantı ve yürüyüş yasasını ihlal ve Türkçe’den başka dil kullanmak suçlarından, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 14 Eylül‘de adliye binası önünde il Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasının okunduğu sırada, terör örgütü eylemlerini teşvik eden ve terör örgütünün elebaşını övücü mahiyette slogan atan il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyon başlatıldı.

Emniyet müdürlüğü terörle mücadele ekipleri tarafından yürütülen operasyonda, il başkanı Vakkas Dalkılıç, Başkan yardımcısı Ali Çiçek, Şehitkamil ilçe başkanı Mustafa Tunç, Şahinbey ilçe başkanı Mustafa Dalkılıç, il kadın kolları başkanı Habibe Dinçkaya, gençlik kolları başkanı Hüseyin Güzel’inde aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. İlk sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 18’ide Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Vakkas Dalkılıç, Ali Çiçek, Mustafa Tunç, Mustafa Dalkılıç, Habibe Dinçkaya ve Hüseyin Güzel’in terör örgütünü övmek, siyasi partiler yasasını ihlal, gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet ve türkçeden başka dil kullanma suçlarından tutuklanmalarına karar verirken, 12 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *