ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Değirmiçem planı yeniden ele alınacak

Değirmiçem planı yeniden ele alınacak
YAYINLAMA: 07 Eylül 2021 / 14.06
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2021 / 14.06
Şehrin hava kirliliğini önlemek için Değirmiçem bölgesinde altı yedi katlı apartmanlara müsaade edilmeyecek.

 “İmar Affı Yasası’nın yürürlüğe girmesinden sonra belediye büyük maddi imkanlara kavuşacak. Bundan yararlanarak Alleben deresinin iki tarafında yaptırmayı planladığımız kolektörleri bitireceğiz. Böylece şehrin pis sularının Alleben deresine dökülerek sinek üremesine ve hastalıkların yayılmasına mani olacağız. Tentemiz, pırıl pırıl bir Alleben deresi olacak.”

Daha sonra imar konularına değinen Başkan Ertuğ: “İmar planında revizyon yapılacak. İnşaatlarda vatandaşlara kolaylıklar getirilecek. 120 metrekareden başlayarak vatandaşlara küçük parsellerde ev yapma imkanı verilecek.

İmar ve İskân Balkanı belediyeye yetki verdi. Değirmiçem bölgesini yeniden planlayacağız. Çok büyük parsellerde ve 6-7 katlı blok evler yapılmak üzere planlanmıştı. Bu durum gelecekte şehrimizin de Ankara gibi hava kirliliğine uğramasına sebep olacak. Çukurda bulunan Değirmiçem’de hava kirliliğinden oturulamayacak. Aynı zamanda yüksek bloklar sirkülasyonunu engelleyecek. Şehrimiz şimdi de 4’üncü dereceden hava kirliliğine maruz bulunuyor. Bunu önlemek için Değirmiçemde’ki arsalar iki katlı villalar haline getirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *