ANASAYFA arrow right Güncel

Dava açılana ve cezalandırılana kadar sürecin takipçisi olacağız

Dava açılana ve cezalandırılana kadar sürecin takipçisi olacağız
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2020 / 20.54
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2020 / 21.05

CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı, sosyal medya hesabından “Bütün vatan hainleri için çare beyaz toros” yazısı ve elinde uzun namlulu silah ile siyasi partileri ve meslek odalarını tehdit eden Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görevli iken yaptığı bu paylaşım nedeniyle ilişiği kesilen Ömer Kenan Erdoğan hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı suç duyurusunda bulundu

CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı, sosyal medya hesabından “Bütün vatan hainleri için çare beyaz toros” yazısı ve elinde uzun namlulu silah ile CHP, HDP, TTB, DİSK ve KESK gibi meslek odalarını ve siyasi partileri tehdit eden Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görevli iken yaptığı bu paylaşım nedeniyle ilişiği kesilen Ömer Kenan Erdoğan hakkında; Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama, İnanç Düşünce Ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme, Nefret Ve Ayrımcılık, Ölümle Tehdit, Hakaret suçlarından ötürü Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Şüpheli hakkında suç duyurunda bulunan CHP Şahinbey Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Cihan Mercimek, “Şüpheli Ömer Kenan Erdoğan hakkında dava açılana ve cezalandırılma yapılana dek bu sürecin takipçisi olacağız. Bu tür davranışların cezasız kalması başkaca insanların da yanlış şekilde cesaretlenmesine neden olacaktır” dedi.

Bu tür zihniyete sahip kişilerin tehditlerine boyun eğmeyeceğiz

Mercimek, “Kurulduğu günden bu yana terör örgütleri ile mücadele etmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin böyle bir paylaşımda yer alması kesinlikle kabul edilemez. Ne bu eylemde bulunan Ömer Kenan Erdoğan’a ne de bu zihniyete sahip başkaca kişilerin tehditlerine asla izin vermeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Mercimek, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde belirli kesimleri hedef göstererek sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla birçok kesimi aşağılayan, uzun namlulu tüfeği elinde tutarak, insanları vatan haini olmakla itham eden ve  ölümle tehdit eden şüpheli Ömer Kenan Erdoğan, kendisine ait olan “omer.kenan”  kullanıcı isimli instagram hesabından ve “okenanerdogan” kullanıcı isimli twitter hesabından, üyesi ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’ni, yasal olarak terör örgütü kabul edilmiş PKK, FETÖ, DHKP/C ve TİKKO gibi terör örgütleri ile bağdaştırarak, vatan haini olduğunu iddia etmiş ve elinde tuttuğu uzun namlulu tüfekle ve “çare beyaz toros’’ yazısı ile ölümle tehdit etmiştir” ifadelerini kullandı.

Hiçbir yurttaşın bir diğerini siyasi ve felsefi görüşünden veya dini ve inanç farklılıklarından dolayı ayrıştırma ve aşağılama hakkı bulunmadığını vurgulayan Avukat Mercimek, “Hukukumuzda temel haklardan olan “düşünce ve ifade özgürlüğü’’ hakkının sonucu olarak insanlar istedikleri gibi düşünüp, istedikleri gibi yaşayıp, istedikleri partiye üye olmakta ve istedikleri partiye oy vermekte özgürlerdir. Bu hakların kullanılmasının sınırı ise hukukun el verdiği ölçüdedir. İnsanlar, yasaların çizdiği sınırlar çerçevesinde hak ve özgürlüklerini kullanabilir, görüş ve düşüncelerini açıklayabilirler. Ancak şüphelinin aldığı tavır, kendisi gibi düşünmeyen milyonlarca kişiyi “vatan haini’’ ilan etmek ve bu kişileri silahla ve ölümle tehdit edilerek ayrıştırmaktır. Şüphelinin paylaşımında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923’de yasalara uygun şekilde kurulmuş olan ve yaklaşık 100 yıldır kanunlara uygun şekilde faaliyet gösteren ve seçimlere giren bir siyasi partidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi ile silahlı terör örgütlerinin aynı kefeye konulması, aynı cümle içinde anılması, tüfekle ve ölümle yıldırılmaya çalışılması açıkça hukuka aykırı olduğu gibi hakkaniyete de aykırıdır” diye konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *