ANASAYFA arrow right Güncel

Darülaceze’de aşı yapılmaya başlandı

Darülaceze’de aşı yapılmaya başlandı
YAYINLAMA: 20 Ocak 2021 / 14.30
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2021 / 14.30
Şimdiye kadar Covid-19 kaynaklı ölüm vakası yaşanmayan Darülaceze’de aşılama bugün büyük ölçüde tamamlandı.

Covid-19’a karşı geliştirilen aşı, resmi olarak 14 Ocak’tan itibaren Türkiye’de uygulanmaya başladı. Belirlenen takvime göre huzurevlerinde kalanlar da aşılanmaya başlandı. Bu çerçevede aşı olan İBB’nin Darülaceze’de kalan yaş almış misafirleri, memnuniyetlerini dile getirdi.

İBB'den yapılan açıklamada, Mart 2020’den itibaren Türkiye’de de görülmeye başlanan Covid-19’a karşı mücadelenin sürdürüldüğü belirtildi. Belediyenin kent genelinde aldığı tedbirlerin yanı sıra, Kayışdağı Darülaceze’de misafir ettiği yaş almış vatandaşları da gözü gibi baktığı ifade edildi. Şimdiye kadar Covid-19 kaynaklı ölüm vakası yaşanmayan Darülaceze’de aşılama bugün büyük ölçüde tamamlandı.

Giriş çıkışlar kapatılmıştı

Bugün uygulanan aşı programı ile ilgili bilgi veren İBB Sağlık Daire Başkanlığı’na bağlı Darülaceze Müdürü Oktay Özten, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 24 Mart’ta verdiği talimat gereği, 1 Nisan’dan itibaren Darülaceze Müdürlüğü’ne giriş çıkışların kapatıldığını söyledi.

615 kişi aşılandı

Alınan sıkı tedbirler sayesinde, olumsuz bir vakanın yaşanmadığını belirten Özten, “Bugünkü aşılama programını ilçe sağlık müdürlüğü ile planladık. Planlama gereği dün, doktor, hemşire ve sağlık memurlarımızı aşıladık. 120 kişiden oluşan ekibimizi aşıladıktan sonra bugün de misafirlerimizi aşılamaya başladık. Aşılanma sonrası gelişebilecek bir olumsuzluğa karşı da ekiplerimizi hazırda bekletiyoruz. 700 misafirimizden 615’ini bugün aşıladık. Geri kalan misafirlerimizi de aşılayacağız” dedi.

'Kimse korkmasın, herkes aşı olsun'

Aşı vurulan yaş almış misafirlerden biri aşı olduktan sonra "Kendimi çok iyi hissediyorum. Herhangi bir alerji olmadı. Bize burada çok iyi bakıyorlar. Buranın sağlık sistemi çok iyi çalışıyor. Aşı olmaktan kimse korkmasın. Herkes aşı olsun” dedi. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *