ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dar gelirlinin yakacak sıkıntısı başladı

Dar gelirlinin yakacak sıkıntısı başladı
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.08
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.08

Yakacak fiyatları bir yıl içerisinde yüzde 100 zamlanarak asgari ücreti geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl tonu 90 milyon lira olan kömürün tonu 170 milyon liraya çıktı.

Kükürt oranı yüksek, satışı yasaklanan kömür satın alınmaması gerektiği hatırlatıldı. Mahrukatçılar Odası Başkanı Agah İncioğlu, sitede 280 işyeri olduğunu, kriz nedeniyle 80 esnafın mesleği terk ettiğini söyledi. Satışların düşük kapasiteyle devam ettiğini belirten İncioğlu, kriz nedeniyle satışlarda büyük bir düşme olduğunu söyleyen İncioğlu, “Alım gücü kalmadı. İnsanlar ihtiyacının üçte birini satın alabiliyor. Birçokları zaten ısınma sistemini kaldırmış. Kimileri kükürt oranı yüksek, ısı derecesi çok düşük kaçak kömür alarak ihtiyacını gidermeye çalışıyor, fakat aslında zarar ediyor. Oysa, Mahrukatçılar Sitesi dışında hiçbir yerden yakacak alınmaması gerekir” dedi.

Geçen yıl birinci kalite ithal linyit kömürün tonunun 90 milyon lira olduğunu, şimdi ise 170 milyon liradan seyrettiğini açıklayan İncioğlu, tahta ve odun fiyatlarının da 60 milyon liradan 110 milyon liraya çıktığını belirterek, yaklaşık yüzde 100’lük bir artış yaşandığını, bunun dolardaki yükselmeden kaynaklandığını vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *