ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dar gelirlilere arsa tahsisi başlıyor

Dar gelirlilere arsa tahsisi başlıyor
YAYINLAMA: 24 Eylül 2021 / 13.50
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2021 / 13.50
Büyükşehir Belediyesinin düşük gelir grubundakileri konut sahibi yapmayı amaçlarken, Taşlıca Yeşilkent Sosyal Konut Projesi’nde üçüncü etap arsa dağıtımı yapılacak. Yetkililer, başvuru süresinin başladığını belirterek, 834 arsanın kura ile tahsis edileceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, arsaların kura ile dağıtılacağını, dar gelirli, kendine, eşine ve reşit olmamış çocuklarına ait gayrimenkulu olmayan insanları konut sahibi yapmak için böyle bir kampanya başlattıklarını ifade etti. Sofuoğlu, “Bu nedenle

1999 yılında başlattığımız ve 26 Mart 1999 gün ve 519 Sayılı Encümen Kararı ile 775 Sayılı Yasa’nın 25 ve 26’ın-cı maddelerini baz alıp, 800 kişiden fazla insana arsa tahsisi yaptık. İkinci etapta ise 340 kişiye arsa tahsisi yapıldı” dedi.

Mülkiyeti büyükşehir belediyesine ait Gecekondu Önleme Bölgesi’nde tahsise hazır hale getirilen 834 arsanın kura ile dağıtılacağını belirten Sofuoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi üçüncü etabın dağıtımı yapılacak. Arsa tahsisinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, 21 Şubat 2003 tarihine kadar, Toplu Konut Müdürlüğü’ne şahsen başvuruda bulunacak. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecek.”

Müracaatlardan sonra, beyanların doğru olup olmadığı tespit edilecek ve beyanı doğru olanlara, noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile arsa tahsis edileceğini söyleyen Sofuoğlu, “Hak sahiplerinden 10 ay eşit taksitle bir milyar lira tahsil edilecek. Arsayı alanlar en geç iki yıl içerisinde belediye tarafından belirlenen projeye uygun inşaat başlayacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *