ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dar gelirliler ev sahibi olabilecek

Dar gelirliler ev sahibi olabilecek
YAYINLAMA: 27 Aralık 2022 / 12.46
GÜNCELLEME: 27 Aralık 2022 / 12.46
Büyükşehir belediyesinin, düşük gelirli aileleri konut sahibi yapmayı amaçladığı Taşlıca-Yeşilkent sosyal konut projesi kapsamında, 750 aileye kurayla arsa verilecek. Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, dar gelirli ve gayrimenkulü olmayanları konut sahibi yapmak için 1999 yılında bir proje başlattıklarını hatırlattı.

Projeyle, 843 kişiye arsa tahsisi yapıldığını, ikinci etapta ise 340 kişinin arsa sahibi olduğunu kaydeden Doğan, “Mülkiyeti Büyükşehir belediyesine ait, gecekondu önleme bölgesinde hazır hale getirdiğimiz 750 arsayı da kura ile dağıtacağız” dedi.

1 milyar 10 taksitte alınacak

Üçüncü etap arsa dağıtımından faydalanmak için 2440 kişinin kura çekimine katılacağını ve hak sahiplerinden, ona eşit taksitle 1 milyar TL tahsil edileceğine değinen Doğan, şöyle konuştu: “Arsa almaya hak kazananlar, en geç iki yıl içinde belediye tarafından belirlenen projeye uygun olarak inşaata başlayacak. Proje kapsamında su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarına da devam ediyoruz. Sosyal konut alanına su deposu da yaptık.”

Doğan, şimdiye kadar 1183 arsa tahsisi yaptıklarını, bunlardan 35 konutun tamamlandığını, 650 konut inşaatının da sürdüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *