ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dar gelirli inim inim inliyor

Dar gelirli inim inim inliyor
YAYINLAMA: 02 Kasım 2022 / 17.40
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2022 / 17.40
İnsan onuruna yakışır bir yaşam sürdürebilmeleri için maaşlarının günün koşullarına uygun düzenlenmesi ve çağdaş sağlık hizmeti verilmesini istediklerini açıklayan Tüm Emekli Sen Şubesi Başkanı Fethi Yıldırım, çağdaş ve demokratik ülkelerdeki emeklilerin sahip olduğu demokratik ve sosyal haklara kavuşmaları için mücadeleyi yükseltmek amacıyla genel merkezin talimatı ile bölgesel toplantılara başladıklarını açıkladı.

Emekli Sen yöneticileri Gaziantep’te

DİSK Emekli Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şubesi Başkanı Nurten Demirel, Adana Şube Sekreteri Veli Yeşilbağ ile Mersin Şubesi Sekreteri ve Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Perçin dün Gaziantep’e gelerek emeklilerle ilk bölge toplantısını yaptı. Demirel, bölgedeki üyelerin sorunlarını dinleyeceklerini, talep ve istekleri rapor halinde genel merkeze ileteceklerini açıkladı. Tüm emekli Sen Şubesi başkanı Fethi Yıldırım, halkın geçim sorunuyla kıvrandığını, işsizlik ve boşluğunu, emekliler, işçiler ve kamu emekçileri ay sonunu nasıl getireceğini düşündüğünü, köylü ve esnafın inim inim inlediği bir dönem yaşandığını söyledi. Yıldırım, “Hükümet, ülkede sanki sosyal dengeyi kurmuş, huzuru sağlamış, halkını memnun ve mutlu etmiş, gibi Orta Doğu‘da jandarmalığa soyunmakta. Irak’a asker göndermek için formül üretmektedir. Ülkemizin emperyalist ülkelerin maşası olmasını istemiyoruz. Emperyalizmin karşısında ezilip büzülen onurumuzu ayaklar altına alan IMF’nin emriyle ülkenin yönetilmesini istemiyoruz. Uluslararası kariyeri olan, onurlu ve bölgesinde söz sahibi bağımsız ve büyük Türkiye istiyoruz” dedi.

Ormanlar villa sahibi zenginlere peşkeş çekilecek

Ak Parti Hükümeti’nin de öncekiler gibi talana sofra açtığını hatırlatan Fethi Yıldırım, kamu malları ve okulların haraç mezat satılmak için ilanlar verildiğini, uluslararası yabancı sermaye adı altında emperyalistlere ülkeyi peşkeş çektiklerini belirterek, “Kölelik yasası çıktı. Orman yasası adı altında turistik bölgeler yine villa sahibi zenginlere peşkeş çekilecek” diye konuştu.

Açlık sınırının altında maaş alan emeklilerin maaşlarının günün şartlarına göre yeniden belirlenmesini istediklerini söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

Emekliler zaruri hizmetlerde %50 indirim istiyor

Sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında ve tek isim altında birleştirilmesini istiyoruz. Devlet hastanelerindeki eksik kadroların giderilmesini istiyoruz. Memur emeklisine yansıyan 66 milyon TL zammın acilen SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansımasını istiyoruz. Tren, telefon, elektrik, otobüs ve su gibi zaruri tüketimlerde emeklilere %50 indirim olmasını istiyoruz. Hükümetin alanlarda verdiği sözlere güvenmek ve inanmak istiyoruz. Bu vaatlerin en kısa zamanda yerine getirilmesini istiyoruz. Saymakla bitiremeyeceğimiz bu kadar olumsuzluklara rağmen biz emekliler ve sendikamız peşin hükümlü değiliz, olumsuzlukların olumlu hale gelmesi için mücadeleden taviz vermeden devam edeceğiz. Sözleriyle icraatleri örtüşmeyen partilerin akibetlerinin nasıl olduğuna hepimiz şahidiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *