ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dar gelirli aileler ev sahibi olacak

Dar gelirli aileler ev sahibi olacak
YAYINLAMA: 05 Aralık 2022 / 17.39
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2022 / 17.39
Gaziantep Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, gecekondulaşmayı önlemek ve sağlıklı yapılaşmayı sağlamak için dar gelirli ailelere ev sahibi yapmaya büyük önem verdiklerini söyledi.

Doğan, yaptığı açıklamada, dar gelirli aileleri düşük ücret karşılığında konut sahibi yapmak için Taşlıca-Yeşilkent konut projesinin üçüncü etap arsa dağıtımının yapılacağını ve kura ile 750 ailenin daha arsa sahibi olacağını ifade etti.

Üçüncü etap arsa dağıtımı için 2440 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Doğan, şu bilgileri verdi:

“Kuraya katılıp, arsa almaya hak kazanan 750 kişiden 10 ay eşit taksitle 1 milyar TL tahsil edilecek. Arsayı alanların, en geç iki yıl içinde belediye tarafından belirlenen projeye uygun olarak inşaata başlamaları gerekiyor. Halen, bölgede, su, kanalizasyon ve yol gibi altyapı çalışmaları devam ediyor. Sosyal konut alanına bir de su deposu yapıldı. Şu ana kadar 1183 arsa tahsisi yaptık. Bunlardan 31 vatandaşımız konutlarını tamamlayıp, evlerinde oturmaya başladılar. 650 konutun inşaatı ise devam ediyor. Diğer konutların inşaatlarına ise en kısa zamanda başlanacak.”

Doğan, belediyenin sağlamış olduğu ucuz arsa imkanından yararlanmak isteyenlerin kendileri ve reşit olmamış çocuklarına ait gayrimenkullerinin bulunmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *